tag:blogger.com,1999:blog-18572527.post113948191356870302..comments2023-09-25T12:52:09.678+02:00Comments on Keksi: Pituudella on väliäसारी http://www.blogger.com/profile/15597086113266293465noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1141939249828536802006-03-09T22:20:00.000+01:002006-03-09T22:20:00.000+01:00Kuulin että Pohjois-Karjala projekti meni osittain...Kuulin että Pohjois-Karjala projekti meni osittain ns. reisille, koska iso osa italialaisista kieltyi viikon jälkeen syömästä sellaista mautonta moskaa.<BR/><BR/>Tässä oli kaikkineen paljonkin asiaa, johon olisi vielä sanomista, josta tiedän yhtä sun toista, mutta yritän muistaa palata paremmalla ajalla.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139844253784890122006-02-13T16:24:00.000+01:002006-02-13T16:24:00.000+01:00Sama juttu, yleensä tulee katsottua talviolympiala...Sama juttu, yleensä tulee katsottua talviolympialaisia noin neljän vuoden välein, niin kuin muuten myös kesäolympialaisiakin, ei sen useammin :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139831854220280302006-02-13T12:57:00.000+01:002006-02-13T12:57:00.000+01:00Katson olympialaisia aika satunnaisesti, launtain...Katson olympialaisia aika satunnaisesti, launtaina seurasin hiukan hiihtoa.<BR/><BR/>Söimme muuten lauantai-iltana kavereiden luona Piemontelaista sapuskaa,vähän kuin vahingossa Torinon kunniaksi; Bagna Caudaa. Oli ihan kiva talviruoka, muistuttaa fondueta idealtaan, vihanneksia uitetaan kuumassa valkosipulikastikkeessa, joka tarjotaan lämpökynttilällä kuumana pysyvästä keramiikkakupista.<BR/><BR/>Aina löytyy jotain uutta...सारी https://www.blogger.com/profile/15597086113266293465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139678141482292852006-02-11T18:15:00.000+01:002006-02-11T18:15:00.000+01:00Ai, se oli Celentano, tykkään hepusta.Tuli vielä s...Ai, se oli Celentano, tykkään hepusta.<BR/><BR/>Tuli vielä sellainenkin heitto mieleen että Suomen sisälläkin varmasti on eroa nomadisuuden asteella, savolaiset vallan ovat kaskenraivaajakantaa :) Tämä nyt vain ajatuksen poikasena, tokko sitä läntisellä lakeudellakaan on ruualla iloiteltu...Katjahttps://www.blogger.com/profile/17501640802689224611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139673090362826172006-02-11T16:51:00.000+01:002006-02-11T16:51:00.000+01:00Myös italialaisessa populaarimusiikissa on kappale...Myös italialaisessa populaarimusiikissa on kappaleita jotka tuntuvat vain jatkuvan ja jatkuvan, kuten mainitsemasi TV-ohjelmat. Eipä silti, mielelläni monia kuuntelen.<BR/>Söin kerran pienessä vuoristo-ravintolassa tattipastaa, jota italialainen ystäväni ylisti maasta taivaaseen. Hämmästelin asiaa mielessäni, sillä sieniruoat olivat minulle ihan tavallista arkiruokaa!<BR/>Nythän täältä "meiltä" tuodaan tatteja sinne tonneittain, ja herkullisiahan ne ovatkin.<BR/>Aiotko seurata talviolympialaisia?<BR/>Avajaiset olivat ainakin "intohimoiset"!Leonoorahttps://www.blogger.com/profile/03333905886105817292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139661060721344412006-02-11T13:31:00.000+01:002006-02-11T13:31:00.000+01:00Hienoja kommentteja!Itse luulen että italialaista ...Hienoja kommentteja!<BR/>Itse luulen että italialaista ruokakulttuuria leimaa pääsääntöisesti kaksi seikkaa:<BR/>se, että Italiassa on jo vuosisatoja ollut useita hoveja, joiden kokit ovat voineet kehittää hienoja ruokalajeja runsaista raaka-aineista...<BR/>ja se, että "köyhä keittiö" on levinnyt maailmalle siirtolaisten mukana, ja siten kehittänyt esim. pizzan sellaiseksi maailmanruoaksi kuin se nyt on. (nykyinen pizzahan on melkein enemmän amerikkalainen kuin peri-italialainen keksintö)<BR/><BR/>Tiina: luulen, että tuo intermezzo on hienostunut tapa jota viljellään (tietääkseni) erityisesti ranskalaisessa keittössä. Sinänsä oiva idea, mutta harvoin perheiden sunnuntaipöydässä käytetty, luulen.<BR/>Leipomista ei ole harrastettu kovinkaan paljon kodeissa, luulen että se on myös osasyy sanan puuttumiseen. <BR/>Leipomisesta on tullut nyt suosittua, koska leipä on kallistunut huikeasti; mutta leipääkin vaan tehdään, ei leivota...<BR/><BR/>Poskos: Joo.<BR/><BR/>Katja: Celentano taisi kirjoittaa laulun silloin, kun työttömyys oli ongelma. Nythän kaikilla italiassa on töitä! :D <---Berlusconin hammashymy<BR/><BR/>Tommi:köyhiähän on ollut kummassakin maassa yllinkyllin ja nälkääkin on nähty; itseasiassa italian käyhät kärsivät esim. sota-aikana suomalaisia enemmän, koska suurin osa väestöstä asui kaupungeissa, joissa ei ollut mahdollisuutta kasvattaa ruokaa; maatalous jatkui Suomessa aika vahvana, Italiassa oli suuria ongelmia. Joten riippuu aikakausistakin, mitä on syöty ja mitä ei.<BR/>Nykyisin erot kyllä on tasoittumaan päin, Suomessa kokkailu on IN, otetaan vaikutteita kaikkialta ja raaka-aineita osataan käyttää yhä paremmin ja toisaalta italialaisten arkiruokailu on yhä enemmän valmisruokien varassa.<BR/><BR/>Leivän kannikoita tai kuoria jätetään usein siksi, että ne ei vaan maistu. Ei kai kaikkeen ole aina mitään sen syvällisempää syytä!सारी https://www.blogger.com/profile/15597086113266293465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139566717487967372006-02-10T11:18:00.000+01:002006-02-10T11:18:00.000+01:00Jop, mutta laulussa lauletaan "chi non lavora, non...Jop, mutta laulussa lauletaan "chi non lavora, non fa l'amore". Siinä kai vaimo seksillä kiristäen patisti laiskaa miestään töihin ;) - ja jollainhan se mahdollinen rakkauden hedelmä on elätettävä, ei lapsilisillä ainakaan!Katjahttps://www.blogger.com/profile/17501640802689224611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139504748565258912006-02-09T18:05:00.000+01:002006-02-09T18:05:00.000+01:00Italiassa ei asioiden näin ollen varmaankaan tunne...Italiassa ei asioiden näin ollen varmaankaan tunneta "Joka ei työtä tee, sen ei syömänkään pidä" -tyylistä lausahdusta?<BR/><BR/>Kenties jokin tällainen löytyy: "Ken syö, se ei ehdi töihin"?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18572527.post-1139491581452302082006-02-09T14:26:00.000+01:002006-02-09T14:26:00.000+01:00Keskustelimme juuri italiantunnilla siitä, että it...Keskustelimme juuri italiantunnilla siitä, että italialaisilla ei ole sanaa "leipoa". Sehän on täysin riittämätön tarkkuudeltaan italialaiseen ruokapuheeseen, jossa "tehdään jotain tiettyä uunissa". <BR/><BR/>Italialaiset keittokirjat ja ruokalehdet ovat minusta kiinnostavia, olen ihan varma, että heillä on satakertainen määrä ruoanlaittoon liittyviä ilmaisuja meihin verrattuna<BR/><BR/>Italialainen ruokakulttuuri, näin väitetään, perustuu köyhien keittiöön. Italiassa, ainakin siellä missä me kesäämme vietämme, käytetään edelleenkin luonnon antimet tarkasti hyväksi ja ruokaa todella kunnioitetaan. <BR/><BR/>Meillä se kunnioitus on vakavaa, suomalaisten kansanuskoon kuului, että tietyistä asioista puhuminen tuottaa huonoa onnea. Siksi karhulla esimerkiksi on niitä lempinimiä (otso, kontio, jne.). Ehkä ruoan suhteen on vähän sama juttu. Suomalaisten köyhyyskin on ollut paljon karumpaa kuin italialaisten. <BR/><BR/>Italialaisten tapa jättää leipää pöydälle vähän nyrhittynä herättää aina kauhua minussa, siitä puhumattakaan, että leivän pitäisi aina olla suurin piirtein vastaleivottua. No, toisaalta kuiva leipä käytetään kyllä tarkkaan hyväksi.<BR/><BR/>Niin tai näin, italialaisten intohimoinen suhde ruokaan (niinkuin kaikkeen muuhunkin paitsi lakiin ;-) ja järjestykseen) on minusta mukava ilmiö. Italiassa et ole koskaan tilanteessa, jossa ei ole mitään puhuttavaa - aina voi puhua ruoasta. Ja näköjään puhuvat nekin, jotka eivät keittiöön päätään laita. Siis miehet.<BR/><BR/>Juhla-aterian <I>intermezzo</I>, esimerkiksi jäädyke, on minusta ihana juttu!!! (en tosin ole ihan varma sanovatko kaikki italialaiset keskellä ateriaa nautittua makeaa intermezzoksi...)Anonymousnoreply@blogger.com