Perjantain kevyt satelliitti-välipala ja kipeä peukalo

Tänä aamuna heräsin peukalo turvoksissa. Toissapäivänä ilma hurjistui ukkosmyrskyksi, ja koska meillä on yleensä kaikki akkunat selällään, oli niitä urakoitava äkkiä kiinni. Ja eikös tuuli päättänyt läimäyttää yhden kiinni satojen boforiensa voimalla juuri, kun peukaloparkani oli välissä.
Peukaloni on siis makkaraa, ja heräsin huonolla tuulella.

Tuuli parantui huomattavasti, kun sain haasteen linkittää kaupunkeja.
Se onkin kivaa!

Joten:

Itse istun juuri nyt täällä; puisto, joka kuvassa näkyy, on päivittäinen ulkoilualueeni, ja talomme on yksi kuvassa näkyvistä (siinäpähän arvailette). Puisto on nimeltään Ferrari (yllätys, yllätys), koska se on alunperin ollut kilpa-rata; puistossa kävellessä sen huomaa siitä, että vähän väliä vastaan tulee rintakuvia menneistä autoilusankareista. Puisto toimi aikanaan myös pienkone-kenttänä (se oli vähän niinkuin Modenan Malmi; sinänsä sopivaa, koska viimeinen paikka, jossa asuin Suomessa oli aika lähellä Helsingin Malmia); siitä taas muistuttaa lennonjohto-torni, joka näkyy puistossa ylävasemmalla, aivan puistoa reunustavan tien varressa. Kuvassa näkyy hyvin myös lampi, jossa ui määrättömästi kilpikonnia ja määrällinen lauma vesilintuja. Vaikka kuva ei varmaan ole juuri nyt otettu , näkyy siinä myös jotain ajankohtaista: koillisen valkoiset katot ovat juhla-aluetta, jossa juuri parast'aikaa jatkuu vasemmiston jokakeväiset puoluepippalot. Joskus juhla-alueelle muutta myös tivoli. Lammen eteläkärjessä näkyy myös konserttilava, jolla joka kesäviikonloppu esiintyy sekalainen joukko paikallisia yhtyeitä ja/tai tanssi-ryhmiä.

Tämä siis on "olkkarini".

Tässä laajempi kuva kotikaupungistani. (Vasemmalla Ferrari-puisto)

Tämä riittäköön tältä erää, peukalo vaatii lääkitystä. Vaikka en kirjoitakaan peukalolla, sitä särkee, kun näppäilen. Ehkä linkitän lisää satelliittikuvia joskus toiste. Vaikka turpeasta peukalostani, joka näkyisi luultavasti edellisissäkin satelliittiotoksissa, jos ne olivat reaaliajassa.

p.s. taisin täälläkin jo mainita, että saatamme muutta. Emme muutakaan, vielä. Onneksi.

3 kommenttia:

P.A.Jäppinen kirjoitti...

Mikä on Modenan tarina?

Sari kirjoitti...

Modenan tarinaa on koko tämä blogi!


Se, miten tänne jouduin, on myös niin pitkä tarina, etten voi sitä kertoa, enkä haluakaan, joten tähän on tyytyminen.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Miten tarttuma elimesi tila?