Eräänlainen demokratia
Jos hallitus kaatuu, järjestetään vaalit ja oppositio voittaa. Uusi oppositio järjestää mielenosoituksia, molemmat liitot riitelevät sisäisesti, ja hallitus saattaa kaatua, jolloin on järjestettävä uudet vaalit...

5 kommenttia:

Miss Pligaa kirjoitti...

Tämä on hulppea !!!! Mekin täâllä valmistaudutaan vaalitunnelmiin, mutta sikäläistä menoa ei taideta voittaa...

*reps*

=D

Sari kirjoitti...

Juu, tää on niin tätä.
Tietysti sarjiksen piirrosten korkea laatu (köh) voi hiukan vieroittaa aiheesta...

Kiva että sain muutakin palautetta kuin eräänkin 'juu, onkos sulla sitä pyyhekumia' :)

Anna kirjoitti...

Loistava! Ja piirrosten laatuhan on täydellinen ja napakasti aiheeseen sopiva!

Asiallista säätöä siis sielläkin. Täällä vaalithulluttelu tältä erää pariksi vuodeksi ohi. Terveisiä Dallasista!

Sari kirjoitti...

Anna, teikäläisten amerikkalaisten hapatusta taitaakin olla se, että italialaisia vängetään kaksipuoluejäjestelmään siinä toivossa, että hallitus saisi jotain aikaan. Mikä onkin sitten ehkä osittain tottakin; kestihän Berlusconikin (valitettavasti)viisivuotisensa, vaikka ministerit vaihtui vähän väliä.
Aikaisemmin oltiin uurnilla vähän väliä.

Anna kirjoitti...

Niin, kai tässäkin idiotismissa on jotain positiivista ;) Tuntuu vaan jotenkin ihan tajuttomalta millä tavalla asiat täällä kärjistyvät kun vaalit tulevat kun pitää olla joko mieltä A (r) tai mieltä B (d), vaikka olisikin liberaalihko republikaani tai hyvin keskustaa lähellä oleva demokraatti - silti odotetaan, että puollat esim. abortin, kuolemanrangaistuksen jne kohdalla sitä määrättyä vaihtoehtoja. Kyllä se hiukan ihmisiä latistaa.

Mutta ei sellaisessa touhussakaan ole tietenkään mitään järkeä että hallitus kaadetaan puolen vuoden välein ja verorahat valuvat täysin hukkaan. En ole ihan hirveän hyvin selvillä Italian tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta (vaikka hieno kaaviosi toki toimikin erinomaisena tiedonlähteenä), mutta jotenkin siellä puuhailu on välittynyt Suomeen päin aina hiukan kummallisena eteläeurooppalaisena hössöttämisenä, aina tapahtuu jotain ja sitten kuohutaan ja säädetään ;)