*sensuroitu*

La commissione di revisione ha vietato ai minori di 14 il film Il grande capo di Lars von Trier a causa di una scena di sesso. Secondo la stessa commissione il film di Mel Gibson, Apocalypto, non necessita di tale censura.

Motivazioni?
"Scena di sesso esplicita e chiaramente rappresentativa di un rapporto sessuale poco coerente con l'intero contesto narrativo e di carattere molto spinto e gratuitamente volgare."
Effettivamente, il sesso è spinto e poco coerente se fatto contro una scrivania dell'ufficio; tutti sanno che il sesso si fa nel letto, sotto le coperte e nel buio, quindi il ragionamento della commissione non fa una piega.
Il film di Gibson invece fa bene ai bambini, perché...è storico. Ma allora anche quello precedente, quello della tortura di Cristo è sicuramente educativo!

Sono senza parole.
Cito quindi Roberto Silvestri (Manifesto):

"Sesso sì, ma la violenza non ha mai fatto male a nessuno, anzi alza l'auditel."



Valtion tarkastuskomissio on kieltänyt Lars von Trierin Diktatoren for det hele elokuvan alle 14-vuotiailta seksikohtauksen vuoksi. Saman komission mukaan Mel Gibsonin Apocalypto ei kaipaa moista sensuuria.

Perustelut?
"Avoin seksikohtaus joka selvästi edustaa kerronnan kokonaisuuden kannalta täysin irrallista ja luonteeltaan erittäin suorasukaista ja perustelemattoman vulgääriä seksiä "
Tottahan se on että seksi on aika vulgääriä eikä kovin koherenttia jos sitä harrastetaan vasten toimiston kirjoituspöytää. Kaikkihan tietävät että seksi on tehtävä sängyssä peiton alla ja pimeässä, joten kommission ajatuksenkulku on moitteeton.
Gibsonin filmi sen sijaan on hyväksi lapsille, koska....se on historiallinen. No sittenhän se edellinenkin, se Kristuksen kidutusfilmi käy opetusfilmistä!

Olen sanaton. Niinpä lainaan Roberto Silvestriä (Manifesto):

"Seksi kyllä, mutta väkivalta ei ole koskaan tehnyt pahaa kenellekään, päinvastoin, se nostaa katsojalukuja."

1 kommentti:

Leonoora kirjoitti...

Hohoijaa, ei tuohon mielipiteeseen voi muuta sanoa! Toivotttavasti artikkeli herättää keskustelua.