Harhaanjohtavaa kuva-aineistoa

Aito irlantilaispubi...melkein.
Aito Harley-parkki pubin takana...melkein.
Aito Sari pubissa...melkein.

Ei vaiskaan, viimeinen kuva on lavastettu. Mies tuolla pubissa eilen soitti, itse en ollut mukana. Mutta olisin voinut olla! (Miehen bändi, tai siis, bändi jossa mies soittaa, osallistui Vigevanossa lauluntekijöitten kilpailuun; pääsivät tänäkin vuonna Fiuggin finaaliin, jee!)
Sen sijaan, että olisin ollut Vigevanossa, katselin kotitelkkarista dokua, jossa näytettiin Dubain elämänmenoa. Siellähän on autiomaasta muutamassa vuodessa putkahtanut esiin huippumoderni kaupunki. Saman päivän aikana voi ratsastaa kamelilla ja lasketella (Tosin sisätiloihin rakennetussa hiihtokeskuksessa). Kaikki ajavat luxus-autoilla ja ilmastointi toimii.
Jotkut asiakkaistani ovat useinkin käyneet Dubaissa, koska mm. Ferrarilla ja monilla keramiikka-teollisuuteen liittyvillä firmoilla on siellä suuret bisnekset. (Sassuolo, jossa käyn töissä, on Euroopan keramiikka-teollisuuden keskus, joten kaikki alaan liittyvä asiantuntemus on keskittynyt sinne. ) Kertomusten mukaan joka kuukausi kaupunkiin nousee uusi pilvenpiirtäjä ja kauppakeskus.

Minä vaan ihmettelen, kuka haluaa asua ilmastoidussa luxus-keitaassa? Minua pilvenpiirtäjien metsä kammottaa. Mutta taidankin olla vanhan eurooppalaisen viherpiipertäjä-lajin katoavaa kantaa. Tulevaisuus on ilmastoitu hiekkadyyneille.
Aito hiihtokeskus...melkein.
Ski Dubai

Ei kommentteja: