Artful Dodger


Olemme aiemminkin nähneet tämän rohkean pikku hiiren Giardini Pubblici-puiston lintujen ruokintapaikalla, nyt satuin kerrankin paikalle kameran kanssa. Hiiri käy kolostaan nopsasti napsimassa muruja, joilla ihmiset ruokkivat lintuja ja luulen että aika monelta jää koko Artful huomaamatta. (Ristin hiiren Artful Dodgeriksi) (Lukekaa Dickensiä!)

Hehkeä ankka ja Koi-lauma.


Puiston lammessa on sorsien lisäksi värikkäitä karppeja, joista juuri tänä aamuna näin sattumalta dokkarin; kalat tuodaan poikasina Japanista jossain alpeilla sijaitsevaan kasvattamoon, josta ne täysikasvuisina lähetetään edelleen vaikka nyt puiston lampeen. En oikein tajunnut, miksi näiden värikkäiden karppien (japaniksi Koi) lisääntyminen on niin tarkkaa puuhaa, että niitä ei voida munittaa(voiko noin sanoa?) Italiassa vaan pitää raahata kalaparat maailman toiselta puolelta.
Noh, värikkäitä ovat nuo.

Puistossa on kiva tarkkailla ihmisiä ja eläimiä. Näin erään pikkutytön (tai ei edes niin pikku), joka italiaksi määritellään sanalla rompiscatole. (Tai siis oikeastaan sanottaisi rompipalle tai rompicoglioni, mutta olen signora) Heitti kiviä lintujen päälle ja näytti viatonta naamaa kun äiti nuhteli, "se oli vahinko". Känisikin. Toinen tyttö sen sijaan tarvitsisi biologian opetusta. Lähes yläasteikäinen ei voi kysyä " Syökö kalat hiiriä?"
Pienten lasten riemu pulujen perässä juoksemisen ihanuudesta ja kanojen kotkottelun kuuntelusta on aina hauskaa katsottavaa. Lintuaitauksen kanakin on eksoottinen Kaupunkiympäristössä. Ja vaikea kuvattava. Lintuaitauksessa on kanaverkko, jonka silmien läpi sihtaamalla ei liikkuvasta kohteesta saa oikein hyviä kuvia; paparazzitaitojani on siis edelleen kehitettävä. Kukko, näen tummaa ympärilläsi...sun aura tarvitsee puhdistusta...

Otin muitakin kuvia sunnuntaikävelylläni, laitoin niista pari keksinmuruihin, (vaikka ensin sähläsin ja julkaisin ne täällä, mutta kun nyt on tuo kuvablogi...). Käykäätten katsomassa.
(Uskalsin kysyä yhdeltä pariskunnaltakin, saako ottaa kuvan kun olivat niin hienosti pukeutuneita. Vaimo oli innoissaan, mies vähän hämillään, mutta kuvan sain, vaikka nolotti. Kuten sanottu, paparazzitaidoissa on parantamisen varaa.)

Ei kommentteja: