Kana-paprika-pata


Vietetään sitten koko päivä tietokoneen ääressä ja postataan sitten ihan kaikesta. Tässä tämänpäivän illallisen ohje:

Neljälle ruokailijalle:

Tarvitset korkeareunaisen, laajan paistinpannun tai padan ja sen lisäksi:
n. kilo kanan reisipaloja tai kokonainen kana paloina, nahkoineen ja luineen (ne antavat makua!)
ainakin kolme kookasta paprikaa, mieluummin erivärisiä; suikaleiksi leikattuna
muutama tomaatti palasina
sipuli silppuna
pari valkosipulin kynttä pienenä silppuna
n. 2rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
chiliä hyppysellinen
persiljaa ja
basilikaa tarvittavasti
n. 1/2 dl vettä

1. Ruskista kananpalat öljyssä, siirrä ne pois pannulta
2. kuullota sipuli ja paprikat samassa öljyssä; kun ovat pehmenneet hiukan, mausta valkosipulilla, chilillä ja yrteillä, lisää vettä, sekoita ja anna kiehahtaa
3. lisää ruskistetut kananpalat pannulle paprikoiden päälle, lisää tomaatit ja suolaa.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla ainakin tunnin ajan, tarkista suola ja ripottele päälle vielä tuoretta yrttisilppua. Kanan pitää irrota luistaan katsomalla ja paprikan pitää olla makeaa ja pehmoista. Pataa voi tarjota joko lisäkeriisin kanssa tai koota kahden ruokalajin aterian niin, että tarjoaa paprikamössön pastan kastikkeena(pastaksi käy hyvin penne) ja kananpalat raikkaan salaatin ja rapean leivän kera.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Muuten hyvä, mutta suomalainen broileri ja suomalaiset tomaatit eivät yllä lähellekään sitä, mitä sinä pataan panet... Oikein itku meinaa tulla kun asiaa ajattelee.

Sari kirjoitti...

No juu, totta kai tuo on ainakin broilerin suhteen...mutta suomalaiset tomaatit on makeita jos (voi) kasvattaa itse!Tai siis, kyllähän niitä jyväkanasiakin voisi itse kasvattaa!:)