Riippusilta

Lisää elokuun maakuntamatkailua:

Apenniineilla, San Marcello Pistoiese-nimisen kylän lähellä, on tämä Lima-joen yli vedetty riippusilta. Se on rakennettu alunperin 1922 niille rautaruukin työläisille, joiden piti päästä työpaikalleen laakson toiselle puolelle. Riippusilta säästi aikaa ja vaivaa.

Me yritimme kyllä kävellä sillan yli toiselle puolelle, mutta koska halusin ottaa kuvia sillalta, erehdyin katsomaan alas ja kas, päässä alkoi huimata. Sillan lievä keinunta alkoi pelottaa ja oli palattava takaisin. Mutta silta oli yksi lomamatkan huikeimmista kokemuksista, ellei muuten, niin ainakin siksi, että tyhjän päällä seisominen aiheutti vatsanpohjassa kunnon vuoristorata-fiiliksiä.

Apenniinien ylittäminen maantietä pitkin moottoritien sijaan on kesällä mukava kokemus. Talvella voi olla hieman liian vaarallista uhmata mutkaisia teitä; ne saattavat olla ja ovatkin usein jäisiä. Vuoristossa ajaminen vaatii vähän harjoittelua- liian hitaasti madeltajat ovat vaaraksi hekin.

Apenniinit voi ylittää monesta kohtaa. Me menimme tietä, joka vie Modenasta Luccaan, ns. Passo dell'Abetone. (Abetone on suunnilleen reitin puolivälissä) Emilian puolella vuoristo on rakennettua ja viljeltyä, Toskanaan tultua vuoria peittävät vehreät metsät.

Ei kommentteja: