Jossain mättää


Olen huolissani. En oikein osaa päättää kuinka huolissani.
Se mitä olen viimepäivinä lukenut lehdistä on nimittäin kytenyt kaihertavan tunteen, että tässä maassa on asiat menossa päin helvettiä.

Pieni yhteenveto:

- Roomassa joukko naamioituneita miehiä hyökkää siirtolaisten omistamiin kauppoihin ja hakkaa omistajia sekä tuhoaa omaisuutta. Tekoa perustellaan sillä, että tekijäksi ilmoittautunut oli vihainen aiemmin tapahtuneesta laukkuryöstöstä. Kaikki korostavat, että kyseessä ei ole rasismi tai äärioikeistolaiset, siitä todisteena eräs riehujista näyttää Che Guevara-tatuointinsa.

- Rom- ja muita nomadeja ajetaan joukolla pois leireistään.

- Joukko "uusi voima"-oikeistolaisnuorisoryhmän jäseniä tappelee yliopistolla opiskelijoitten kanssa. "uusi voima" on mielestään tapauksen uhri, vaikka näyttää siltä, että heillä oli aseinaan pamput. He väittävät tulleensa sovittuun tapaamiseen rehtorin kanssa, jonka rehtori kiistää.
Tapahtuma kuitataan tappeluna.

- Milanossa poliisi ohjaa kaikki ulkomaalaiset pois bussista tarkistaakseen paperit.

- Hallitus valmistelee lakia, joka tekee laittomasta maahanmuutosta rikoksen.


Suvaitsemattomuus ja väkivalta ei ole lisääntynyt? Miksi puhutaan kaupunkien "puhdistamisesta" siirtolaisista, kun keskustellaan turvattomuudesta?
Kuinka moni ns. tavallinen kansalainen, jonka mielestä ulkomaalaisia " on liikaa", hiljaa hyväksyy sekä oikeistoaktivistien tempaukset, "satunnaisen", ulkomaalaisiin kohdistuvat väkivallan että hallituksen aikeet tehdä siirtolaisista rikollisia?
On helppo sanoa, että ei kukaan ole laillisesti maahan tulleita, työtä tekeviä kansalaisia vastaan ja sulkea silmänsä. Ja uskoa, että varoitukset järjestäytyneen rasismin kasvusta ovat vasemmistopropagandaa.

Ei kommentteja: