Ensilumi


Maanantaina satoi jo lunta, mutta maa pysyi mustana. Nyt on edes vähän puuteria.
(Loskaa)

Edit.
Tietenkään ei tarvitse mennä töihin, koska sataa lunta. Kaksi senttiä vitiä on toki aikamoinen hätätila.
Vietetään sitten lumivapaa!

5 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Olen katsonut, Sari, kartasta missä Modena on ja huomannut että ylänkö on aivan vieressä. Mutta olin kuvitellut ettei siellä sentään lunta sada.

Amerikassa asuin suunnilleen samalla leveys(pituus?)piirillä, eli 45-47 astetta. Marseillen korkeudella. Mutta laaksossa, joka oli kahden vuoriston välissä, rannikkovuorten ja kaskadien, joten Tyyni valtameri dumppasi kaiken mahdollisen veden laaksoon ja yleensä vain satoi kaatamalla.

Mutta sitten kun tuli parina päivänä lunta ihmiset kerta kaikkiaan riehaantuivat, muuttuivat lapsiksi, leikkivät aikuisetkin lumisotaa sohjon keskellä ja bussit pysähtelivät mäkiin, ja eikun koko väki työntämään bussi mäen päälle.

Lumi on täällä Pohjolassa kiva, valostaa edes vähän.

Rita kirjoitti...

Hih tuota teidän lumenpaljoutta :) Varsinaiset kinokset ja nietokset.

Calendula kirjoitti...

Olen itsekin kokenut tuon lumivapaan, pari vuotta sitten tuli täällä oikein reilusti lunta. Valitettavasti autokin jäi lumivapaalle yhteen ylämäkeen pariksi päiväksi. Toivoisin näkeväni täälläkin lunta edes kerran talvessa.

Sari kirjoitti...

Vanhemmat ihmiset (kuten esimerkiksi mieheni)muistelevat, että joskus 60-70-luvulla täällä oli vielä ihan kunnon talvi, luntakin ihan reippaasti. Viimevuosina lumi on yleensä kestänyt vain pari päivää, jos sitäkään.

Vuorilla, tässä ihan viidentoista kilsan päässä, on sitten lunta yleensä vähän enemmänkin. Aika suuri hiihtokeskus olisi sekin lähellä, jos hiihdosta piittaisi.

On tuo lumi kuitenkin kivaa. Tänään tosin peruttiin oppituntien lisäksi myös pikkujoulu,toivottavasti tämä lumi-emergency ylitetään pian! :)

Pirita kirjoitti...

Meillà Molfetassa ei lumivapaata tunneta! Viime talvena tuli lunta joka jopa jài kahdeksi pàivàksi, mutta sellainen ihme tapahtuukin vain kerran 30 vuoden vàlein. Lumesta huolimatta kaikki menivàt kouluun, tòihin jne. Eivàt kai ihmiset tajunneet edes kysellà lumivapaan perààn!