Jesus Christ Superstar


Tämä ei liity aiheeseen oikeastaan juuri mitenkään, onpa vaan hassu. Ja lukeehan tuossa Jesus Christ.

Just se.
Sain joululahjaksi liput musikaaliin pomolta joka sopivasti juuri eilen, kun oli aika mennä katsomaan esitystä, päätti monistua. Onnea vaan uudelle ihmisenalulle ja hänen vanhemmilleen.

Olipa muuten hieno esitys: laulajat olivat moitteettomia, kaikilla kauniit äänet ja uskottava olemus. Versio seurasi aika uskollisesti alkuperäistä teatteri- ja elokuvasovitusta, puvustusta ja koreografioita myöten. Sanokaa mitä sanotte, mutta olen sitä mieltä, että turha muuttaa hyvää ja toimivaa, useinhan teatteriryhmät sitä paitsi tekevät omat versionsa kun eivät kykene alkuperäiseen. Tässä tapauksessa taitoa siis oli.

Musiikki jäi päähän soimaan. Pahuksen Lloyd-Webber.

Italiassa ei muuten teatterit tietääkseni toimi samalla laitossysteemillä kuin Suomessa. Vain muutamat suuret oopperat ja teatterit (Milanon La Scala, Venetsian La Fenice tai Euroopan vanhin ooppera, Napolin San Carlo) tarjoavat kiinteän ohjelmiston. "Normaalit" kaupunginteatterit tarjoavat kiertävien ryhmien näytöksiä, joten ohjelmisto vaihtelee jopa viikottain, musikaaleista stand-up koomikoihin. Ja laatu näköjään voi olla yllättävän korkeaa pienilläkin ryhmillä, kuten nyt tällä Rockoperalla, joka on sivunsa mukaan aloittanut amatööriryhmänä. Nyt se ei ainakaan meikäläisen mittapuun mukaan ole yhtään amatöörimäinen! Päätelkää itse:

Rockoperan promovideo Youtubessa


Nyt pitää katsoa Viiltäjä-Jackin uusia seikkailuja. Whitechapel alkaa.

Kuva:
http://whatport80.com/Image:Bayeux_lion.jpg

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Tuota promovideota mainoskatkolla katsoessa huomasin, että Maria Magdalenaa esitti eilen eri ihminen; tuon lyhyen näytteen perusteella eilinen oli parempi! "I don't know how to love him" oli todella kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuollaista Whitechapelia voi töllöttää?

Sari kirjoitti...

Taivaskanavalla.
Juu, olen antanut rahani murdochin karvaisiin kàsiin...

Anonyymi kirjoitti...

Löysin jaksoja p2p-verkosta. Mies ei ehkä ihan niin ole brittidekkarin perään, mutta saa se luvan kelvata kun Housekin tulee vain kerran kahdessa viikossa :D