Välineurheilua

Tästä tulee nyt vähäksi aikaa kissablogi, mutta kestäkää. En nyt sentään perustanut Pinolle omaa blogia, vaikka sekin jo kävi mielessä. Jotain rajaa sentään.

Periaatteessa vastasyntyneen kissan hoito on yksinkertaista hommaa: tarjotaan ruokaa, pestään, ja pidetään lämpimänä. Mutta yksinkertaisuutta monimutkaistaa se, että kaikki on tarkkaa:

- ruoka on mitattava tarkasti, ja välineitten on oltava puhtaita:


Lasissa kuumennetaan mitattu vesi ja lusikalla sekoitetaan kuumaan veteen maitojauhe. (Pullo on niin pieni, ettei siihen saa mitenkään tungettua pulveria sotkematta) Sitten maito laitetaan tuttipulloon ja jäähdytetään 38 asteiseksi. Pino ruokailee noin kahden tunnin välein.

Vaakaa tarvitaan painon tarkkailuun; noin kymmenisen grammaa päivässä pitäisi tulla, ja tullut on. Pitää siis olla tarkka vaaka.

- Peppua pitää hieroa, jotta vauva tajuaa pissata ja kakata; käytän siihen vanhoja pyyhkeen riepuja tai pehmeitä paperinenäliinoja. Vauva pitää myös pestä; siihen käytän myös froteelappuja. Hammasharja on pehmeäharjaksinen lastenharja, ja sillä suitaan pentua, kuten äitikissa karhealla kielellään tekisi. Pitää turkin puhtaana ja rauhoittaa ja lohduttaa pienokaista.

- "lämpötalous" on vastasyntyneen hoidossa todella tärkeää, sillä kissanpoika on kolme ensimmäistä viikkoa vaihtolämpöinen, eli se on ympäristönsä armoilla. Pinon lämmitys hoituu kahdella puolen litran vesipullolla, jotka on helppo lämmittää mikrossa sopiviksi pattereiksi koriin tai laatikkoon.
Koria käytän päivällä, kun voin siten helposti kannella sitä mukana. Terkkuja vaan korin tekijälle, siskolle. Löytyi siis uusi käyttö!
Laatikkoon kisu joutuu yöksi ja autolla kuljettaessa, koska sen kori ei sitä pitele, kuten  kuvasta näkyy. (tosin tuossa se nukahti heti reunalle, ja pako loppui siihen) 

Ja sitten kun liikunta lisääntyy, välineet kehittyy!

3 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Tuon pikkuisen täytyy olla vain muutamaviikkoinen. Onko sinulla tästä arvelua, lähempää kun kisun näet. En huomannut aiemmin mainintaa tästä iästä, mutta v oisiko se olla lähes vastasyntynyt?

Meidän Kusti otettiin kahdeksanv iikkoisena, ennen virallista luovutusikää, ja se oli paljon isompi ja jo valmis leikkimään.

Kori on vallan ihana! Kisu saa parasta mahdollista hoitioa.

Iines kirjoitti...

Ai niin, taisin kysyä ennenaikaisesti - puhut vastasyntyneestä! Niin se varmaan onkin.

Minua vain kiinnosti, kun mietin Kustia, jota on vielä kova ikävä. Se haudattiin heinäkuun lopulla kesämökin kauneimpaan kukkamaahan.

Sari kirjoitti...

Pino saattaa olla syntynyt juuri keskiviikkona, jolloin sen löysimme, napanuora irtosi perjantaina, joten se tukisi tätä teoriaa. (napanuora on kiinni kolme ensimmäistä päivää)
Toivon, että Pino on saanut äidiltään ternimaitoa, se on ratkaisevaa vastustuskyvyn kehittymiselle; toivonkin, että emo on hyljännyt sen kantamalla pois pentueesta vasta jonkun aikaa syntymän jälkeen.
Muita pentuja ei näkynyt, vaikka jossain niitä kai on, kuka tietää.