Joskus näinkin päin

Pitää nyt lyhyesti kommentoida lumitilannetta Suomessa:
jos siellä käyttäydyttäisiin lumituiskun tullessa yhtä varovaisesti kuin täällä saapasmaassa, eipä olisi kahtasataa kolaria päivässä.

Joskus hieman ylidramaattinen suhtautuminen lumeen on ihan järkevää.

Pääsinpähän sanomaan.

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Poliisille ilmoitettiin 260 kolaria, niitä oli paljon enemmän. Näkyvyys noin 0.

Äh, onko teillä muka Modenassa noin mahdotonta? Ja vielä suunnilleen -20 ja tuuli. Kukaan ei toistaiseksi ole kuollut.

Kodittomia alkaa olla vähemmän.

Ripsa kirjoitti...

Sari: Maija tuijottaa minua!!!

Sari kirjoitti...

Maija, vahtikissa!

Oli täällä aika myräkkä, muttei ehkä nyt kuitenkaan niin kamala kuin kotosuomessa. Mutta heti kun tulee enemmän lunta, on koulut kiinni ja porukat muutenkin voi ihan luvan kanssa jäädä kotiin. Suomessa se olisi kai mahdotonta, puolet vuodesta olisi lumilomaa! Mutta kyllä sellainen varovainen asenne joskus olisi viisasta Suomessakin, ei autolla yksinkertaisesti pääse kelillä kuin kelillä.

Kolarirutuista kuvissa näkyi myös, että ihmiset ajaa Suomessa aivan liian kovaa olosuhteisiin nähden. Oikeastaan täkäläinen 40 km/h keskivauhti lumisateella tuntuu ihan sopivalta!

Kunpa vain täälläkin olisi auraus yhtä tehokasta kuin pohjolassa. Päätiet on auki, mutta monet aika isotkin kadut on sellaista jäätikköä, ettei millään vehkeellä pääse kuin enintään kävelyvauhtia. Lumi on tamppautunut rosoiseksi ja urat on syviä kuin kynnös. Aja siinä sitten.
Nytkin pitää mennä kauppaan, kauhulla ajattelen matkaa, joka on tosi lyhyt. (kävellen ei vasta pääsekään minnekään, pitäisi astua autotielle!)