Talvi

Ja taas tulee lunta
Näillä näkymin viikonloppu vietetään katselemalla Pinoa, joka riehuu parvekkeen kinoksissa. En ole koskaan täällä asuessani kokenut näin pitkää lumikautta, nyt ollaan oltu alle nollan, lunta maassa reilut toista viikkoa!
Kaunistahan tämä on, valkeat Apenniinit auringonlaskun aikaan on satumainen näky.
Meillä päin ollaan aika hyvin varustautuneita, mutta kaikkialla saapasmaassa ihan ei. Etelämmässä on jäänyt kokonaisia kyliä lumen saartamiksi, sähköt ja vesi poikki. Tuttava kertoi isänsä olevan töissä sähkölaitoksen hätäpuhelimessa, jonne oli eräskin vanhus soittanut pyytäen apua, kun sähköt oli poikki ja takassa poltettu jo melkein kaikki tuolit.  Syrjäiset pikkukylät kun ovat juuri vanhusten asuttamia.

Me vanhukset olemme varautuneet näillä näkymin viimeiseen lumipyryyn: iso pannullinen uunipastaa ja Downton Abbeyn toinen kausi. (Olenko ainoa jonka mielestä se on yksinkertaisesti Mennyt maailma-Kahden kerroksen väkeä toisinto? Ei niin että se haittaisi)


4 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Onpas Pino kasvanut :D Teillà on lunta kyllà tosi kivasti, pystyy ihan leikkimàànkin. Meillà ollaan ikàvàsti loskan tasolla, joka sitten nàillà nollakeleillà tai vàhàn plussan puolella muuttuu ikàvàsti jààksi. Katsotaan nyt tuoko viikonloppu lunta kuten on lupailtu. Ihanaa viikonloppua :D

Sari kirjoitti...

Kiitos! parasta tässä talvessa onkin ollut se, että asteet on pysyneet pakkasen puolella, ja loskaa ei ole ollut.

Ripsa kirjoitti...

Voi Sari, meillä Lidia hyvä kun nuuhkaisee parvekkeen ovelta, sitten se peräytyy vauhdilla ja juoksee suoraan yläkertaan.

Mitenhän Pinosta tuollainen lumikissa tuli? Maijahan ei ollut erityisesti ikinä? Täytyy olla temperamenttikysymys.

Meillä on aina ollut kissoja, enkä muista yhtäkään joka olisi tykännyt lumesta. Kyllä ne ihan nätisti tassuttelivat etsimään rottia ja hiiriä, joka oli niiden työ, mutta ilmeisesti polkuanturat silti tuntuivat kylmiltä.

Isoäidin navettakissoja ei koskaan päästetty sisälle tupaan. Ne asuivat lehmien lämmittämää navettaa.

Sari kirjoitti...

Pino pitää vedestä, johtuisikohan siitä, että pienenä sai kylpyjä...kai sitä ei siten haittaa lumen kosteus.