Talo on pystyssä, me ollaan kunnossa

Tänään on aamuyhdeksän voimakkaan järistyksen jälkeen oltu ulkona, varmuuden vuoksi. Parin vähän voimakkaamman järistyksen lisäksi on koko ajan ollut pieniä tärinöitä.Nyt on vähän aikaa ollut hiljaisempaa.
Kävin töissä vain toteakseni, ettei kukaan (en minäkään) ollut opiskelukunnossa, on vaikea keskittyä mihinkään näissä oloissa.

Tuhot maakunnassa on merkittävät: entisten lisäksi kotinsa menettäneitä, tai niitä, joiden koti ei ole turvallinen on paljon, yhteensä 12 000 joutuu viettämään yönsä teltoissa, jotka Protezione Civile pystyttää tuhoutuneille alueille. Tällä hetkellä kuolleita lasketaan toiselle kymmenelle (15), osaa kaivetaan vielä raunioista.

Modenassa monet rakennukset kärsivät vaurioita, mutta meidän talomme voimakkaasta heilumisesta huolimatta vaikuttaa ehjältä. Monet kaupat ovat kiinni.

Tulin kotiin vain katsomaan postin ja lepäämään. Säikähdys vie voimat.
 Edit. numero di sfollati on virallisesti 14 000, ei 12 000

Supermarketin ovi

Yritimme käydä ostamassa ruokaa, sisälle ei päästetty.
Kaupungilla oli omituinen ilmapiiri. Ihmiset seisoskelevat talojen edessä, osa istuu ravintoloiden ja baarien terasseilla. Puistoissa paljon ihmisiä.

3 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Täytyy sanoa, että elämä voi olla ihan oikeasti jännittävääkin. Tuollaista maanjäristyksen uhkaa en kyllä tahtoisi. Toisaalta se ei estäisi minua elämästä vaikkapa Italiassa tai Turkissa, jos muut asiat niin edellyttäisivät.

Täällä näytetään vain katastrofielokuvia, milloin maanjäristyksistä, milloin tulivuorenpurkauksista.

Mutta siis, olihan täälläkin hiljakkoin jonkinasteinen lievä maanjäristys, joka ei aiheuttanut tuhoa.

Sari kirjoitti...

Jatkuvat järistykset vie hermot. On koko ajan tunne kuin pyörryttäisi.

On aika epätodellista katsoa uutisia, joissa puhutaan paikoista ihan tässä lähellä. Tuttuja rakennuksia sortuneina. Omituista.

Ripsa kirjoitti...

Kiitos Sari!

Olin koko päivän vähän väliä ajatellut sinua, mutta vasta nyt pääsin katsomaan onko sinulta viestiä.

Nyt ovat siis mannerlaatat vissiin vähän enemmän liikkeessä.

Minä olen kokenut parikymmentä maanjäristystä Oregonissa, niitä on siellä voi olla satakin vuodessa. Vähän isompi tulee suhteellisen pian, samoin San Franciscoon, joka on sitä samaa paikkaa jossa Tyynen meren laatta tunkeutuu Amerikan mannerlaatan alle. Sillee hitaasti hivuttamalla.

Tulivuoria koko rannikkovuoristo, niin että jyrisee ja paukkuu silläkin lailla, joskus tulee joku isompi, mutta toistaiseksi ei ole tullut. Intiaaneilla on niistä kertomuksia.