VappupuistoVappuaamu valkeni ensin sateisena (n. kuuden aikaan kuulosti siltä) ja sitten kirkastui.
Lähdimme aamukävelylle puistoon. Puistoon päästyämme ohitse asteli vanha mies, joka tervehti. Tervehdimme takaisin. Hän pysähtyi ja sanoi jotain seuraavanlaista:
- Saanko kysyä jotain: mihin on kaikonnut ystävällisyys? Kun tavallisesti tervehdin ihmisiä, he katsovat kuin halpaa makkaraa eivätkä vastaa. Olen 19-vuotiaana lähtenyt puolustamaan tätä maata, pitäisikö minun 87-vuotiaana aloittaa sen valkkaaminen, kuka ansaitsee hyvät päivät ja kuka ei? Oletteko naimisissa?
  ...me siihen että joo, ja mies lausui meille eräänlaisen runomuotoisen siunauksen, jota en nyt edes yritä toistaa-sanoma oli kutakuinkin se, että rakkaus on tärkeintä. Olin niin liikuttunut hänen sanoistaan, että halasin ukkorukkaa.

Menimme sitten leikkimään luontokuvaajaa (kännykällä) lammen ääreen.


1 kommentti:

Ripsa kirjoitti...

Hauskaa vappua!

Muistelen että olet ennenkin lähettänyt kuvia kilpikonnista. Ovatko nämä sellaisia jotka elävät satavuotiaiksi ja senkun kasvavat jatkuvasti?

Minua peloteltiin Ameriikassa sellaisista joita kutsuttiin nimellä snapping turtle, että ne voivat puraista ihmisen jalan poikki, ovat niin isoja. Tosin yleensä niitä ei ole muualla kuin Mississippin alueella. Makean veden konnia niin kuin monnit eli kissakalatkin ovat. Kissakala taas saattaa nielaista ihmisen ihan vahingossa jos ihminen sukeltaa läheltä ohi.

Olenko kertonut sinulle tätä tarinaa? Oli semmoinen nuori tyttö joka uneksi tulevista kauniista prinsseistä ja istui joen rannalla. Sitten yhtäkkiä hän tuli tietoiseksi siitä että joku katsoi häntä.

Ne olivat kaksi silmää, metrin päässä toisistaan, ihan siinä rantavedessä. Tyttö kirkaisi ja kuoli sydänhalvaukseen.

Joku sanoi sitten joskus minulle että tarinassa on jotain vikaa. Onko sinusta?