Gigolo jouluksi kotiin

On ostoskuu. On aika päättää kuinka monen euron edestä kutakin rakastamme.
Mekin teimme eilen ostoksia, mutta vain pakollisia ruokaostoksia. Olen jo päättänyt mitä annan joululahjaksi, joten mitään hysteeristä ostoksilla juoksentelua en aiokaan harrastaa. Joulua odotamme adventtikynttilöillä, emme kuluttamalla. Ja pikkuhiljaa joulumenuuta viilaamalla; karjalanpiirakat olisi kai kohta jo paistettava...

Perjantaisin on ostospäivä mutta myös telkkaripäivä. Koska arkipäivinä en yleensä katso telkkaria, perjantai-iltojen pakollisen pizzan jälkeen on kiva kurkkia laatikon uumeniin, ja katsoa mitä sieltä löytyy.
Eilen löysin kaksi pakonomaista ostamista harrastavaa naista. Toinen kuulemma "kuluttaa aikaansa"(!) ostoksilla: noin viitenä päivänä viikossa iltapäivät kuluu vaate-, kenkä-ja asusteputiikeissa. Toinen naisista oli hiukan modernimpi teknoversio ostoshysteriaa kärsivästä yksinäisestä naisesta: hän ostaa yöllä nettikaupoista pikkuroinaa, viimeisin ostos mm. 150 euron edestä japanilaista paperitavaraa. Naiset myönsivät olevansa emotionaalisesti riippuvaisia ostamisesta, se tyydytys, jonka pakettien aukominen kotona heille tuo, vaikutti kertomusten mukaan orgastiselta. Noh, kyllä minustakin on joskus markkinoilla käytyäni kiva katsoa pusseista ja nyyteistä mitä mukaan on tarttunut, mutta yleensä pyjama tai kolme paria sukkia ei tuota kovin suurta orgasmia...ehkä pitäisi minunkin ostaa vain ylihintaisia vaatteita tai täysin turhaa sälää kokeakseni tuon "kulutushuipun"?

Kun olin päivitellyt noita kuluttavia naisia, vaihdoin kanavaa, ja televisio-iltani jatkui gigoloiden seurassa. Ykköseltä tuli joku uutisraportti Milanon gigoloista, ja haastateltavana oli afrikkalaista alkuperää oleva, omalla naamallaan avoimesti näyttäytyvä nuori mies ja toinen, italialainen, joka oli pyytänyt peittämään kasvot. Haastatteluista kävi ilmi, että asiakaskunta on lähinnä 25-49 vuotiaita korkeassa asemassa olevia naisia (tosin toinen kehui olleensa juuri Saksassa jonkun opettajattaren vieraana; nettisivuilta kun voi tilata gigolon vaikka ulkomaille). Se, mikä minua häiritsi kummankin kommenteissa oli lausahdus: " naiset tekevät vain sitä, mitä miehet ovat aina tehneet; he haluavat illaksi hieman tavallisesta poikkeavaa seuraa, ja heille tuo tyydytystä myös se, että voivat itse maksaa seurasta." Siis yksinäisten naisten kulutushysteria voi ilmentyä myös niin, että sen sijaan että odottaa orgasmia ostospakettien aukaisemisesta, ostaa suoraan oikean orgasmin.
Miehet tosin sanoivat kumpikin, että heidän tehtävänsä on keskustella ja pitää seuraa, seksi on sitten se kohokohta. Ja että naiset saavat jotain, mitä he eivät saa omilta miehiltään. Siis rakastelua ruusun terälehdillä. No jaa. Tottahan se on. En ole minäkään koskaan piehtaroinut ruusun terälehdillä.
Toinen miehistä oli kyllä aika miellyttävä, ja jotenkin pienesti ymmärsin naisia, jotka nauttivat siitä, että komea, mukava ja älykäskin mies kohdistaa heihin kaiken huomionsa edes yhden yön ajan. Mutta se maksaminen. Saako siitä siis oikeasti tyydytystä?

Siis tottahan se on, saammehan me kaikki tyydytystä siitäkin, että lapset aukoo lahjojaan ihastuneina...?

Tunteet siirtyy lompakkoon. Surullista.

6 kommenttia:

Leonoora kirjoitti...

Luin taas suurella mielenkiinnolla sivuasi. Ihanko aiot leipoa Karjalan piirakat siellä jouluksi?
Millaisia kommenteja italialaiset niistä antavat?

Juu tuo ostohysteria, itsekin olen siihen joskus sairastunut varsinkin jos voi itselleen perustella että onpa hyvä alennus, tai jokin tavara on muuten vain edullinen!? Nykyään törsään kyllä etupäässä kirjoihin ja lehtien vuosikertoihin. Ja oikeastaan niitä ilmanhan ei voi elää! :)
Kyllä täälläkin lehdissä näkee noita Suomi-poikien "Gigolo"-ilmoituksia. Ilmeisesti heille on kysyntää, -käyttöä. Ehkä kirjoitan aiheesta sivullani jonakin päivänä.
Mukavia joulunvalmistelu hetkiä!

Sari kirjoitti...

Kukas nyt ei karjalanpiirakoista tykkäis!:)
Hyvin ovat maistuneet, varsinkin kun tarjoaa munavoin kanssa.

Hei, kirjojen ostaminen ei ole törsäystä....
(annan lahjoiksi lähinnä kirjoja tai pehmeitä paketteja; hiukan tylsää mutta tuo sellaista kestävää iloa)
Lumi on täältä muuten kadonnut jo tykkänään , tänä aamuna ukkosti.
Lämpöistä joulun odotusta vain sinne pohjolaankin.

Leonoora kirjoitti...

Kiitos. Samoin sinulle.
Huomenna on luvattu hieman esimakua pakkasesta. (n.-10)

Katja kirjoitti...

Turhautuneet kotirouvat tiesivät huhuta Australiassa avatusta naisten bordellista jossa kuulemma hintaan kuuluu orgasmitakuu, ja pohtivat sitä mahdollisuutta että lennättäisivät itsensä viikoksi pariksi väittämään naama kovana etteivät vieläkään saaneet :)

Koti- ja käsitöiden ystävänä ;) en kyllä viitsisi Australiaan asti lentää moisen takia. Lisäksi pragmaatikkona ajattelen että ruusunlehdistä tulee tahroja lakanoihin...

Sari kirjoitti...

Olen kuullut, etä naiset käyvät paljon afrikkalaisissa turistikohteissa, kun siellä ei tarvitse edes maksaa. En näe siinä tosin mitään sen hienostuneempaa kuin miesten seksimatkoissa Brasiliaan tai Thaimaaseen. Helppo kai se on tosin moralisoida, kun ei ole ongelmia.

Toinen koti-käsityöläinen ;)

Poskos kirjoitti...

Tuosta seuraa kaksinkertainen orgasmi, jos gigolo osaa asiansa. Jos ei osaa, niin vain yhdenkertainen - maksettaessa.

Oletko koskaan rakastellut tyhmän miehen kanssa ruusunoksien päällä? Minä en.