Il giorno dopo

Naistenpäivä. Niinpä.

Vähänpä tiesivät sosialisti-naiset viime vuosisadan alussa siitä, miten naistenpäivälle tulisi aikojen kuluessa käymään.

He luultavasti iloitsisivat siitä, että päivästä on muodostunut todellinen kansainvälinen naisten mielenilmaisun symboli. Naisten mielenosoitukset epäkohtia vastaan olivat päivän parasta antia, tosin niistä ei Italian mediassa kovin suurta meteliä pidetty. Onhan täällä tärkeämpiäkin puheenaiheita, kuten se, ettei Berlusconia ja Prodia nähdä nenäkkäin vaaliväittelyssä, tai San Remon laulufestivaalin epävakainen suosio. Puhumattakaan Parmassa tapahtuneesta pikkulapsen ryöstöstä, jonka televisio saa vaikuttamaan ihmistragedian sijaan huonolta saippualta.

Kova pala naistenpäivän perustajille voisi olla se, että esim. Italiassa päivän traditioihin kuuluu "naisten ilta". "Naisten ilta" tarkoittaa erityisiä strippi-iltoja naisille. (Joihin miehiltä on teoriassa pääsy kielletty, paitsi niissä baareissa ja ravintoloissa, joissa tilaisuus käytetään hyväksi sinkkujen paritus-iltana) Nuoret, lihaksikkaat, enemmän Tom of Finlandin kuvituksiin kuin naisen eroottisiin mielikuviin kuuluvat nuoret miehet riisuvat kirkuvien, hieman juovuksissa keikkaloivien naisten edessä. Tasa-arvoa, joo.
Onneksi eilen opiskelijani, suurin osa naisia, saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että edellä maalaamani kauhukuva naistenpäivän viettäjistä on vain pintahöttöä, median edesauttamaa vääristymää "emansipoiduista" naisista. Todelliset naiset ovat jotain muuta.

Esimerkiksi oppilaani R (60v.) oli joutunut viimeviikolla ryöstäjän uhriksi, mutta laukkuaan ei antanut, roisto joutui kipittämään karkuun ilman saalista. Naisenergiaa, kehveli!

Lopuksi lainaus Maggie Thatcherilta, jota EN ihaile:

Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren't.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Verena Schmid kirjoittaa kirjassa Il Dolore del Parto: Ma se le donne fossero consapevoli dell'immensa forza che abita dentro di loro, non cambierebbe solo la scena della nascita, ma l'intera società. Menee nyt vielä lapsivuoteen puolelle mutta menköön, aihe tuntuu sattuneesta syystä kovin ajankohtaiselta.

Ilahduttavaa kuulla etteivät oppilaasi tyydy yhden illan emansipaatioon, aika halvalla tulisi lunastettua lupaus tasa-arvosta!

Leonoora kirjoitti...

Ilahduttaa minuakin, mutta myös se, että olet taas ehtinyt kirjoittaa blogiisi. Naistenpäivä-onnitteluni sinullenyt!

Poskos kirjoitti...

Kai se on sitä tasa-arvoa tuokin, elikkä pintaa pinnoille, siis sama juttu kuin toisinpäinkin. Suomessakin jonkin lehden yläosattomissa, eikun yleisönosastolla kirjoitettiin kärkkäästi, miten Hunksien show oli enemmän äijäenergiaa ja keskinäistä uhoa. Releet olivat kuvasta päätelleen myös peräisin Toukon kaapista.