Terveisiä Venetsiasta

Kuvateksti: Muranon lasia ja kauppiaan varoitus Mr. Fantastic-jalkaisille turisteille

Vapunaatto oli luultavasti vuosisadan kylmin, kun Bora puhalsi S.Marcon aukiolla turisteilta tukat päästä, mutta kaupungin viehätys ei siitä kovinkaan kärsinyt.
Tai siis enemmän viehätys kärsi siitä, että n. 100 000 muuta turistia nautti Venetsian nähtävyyksistä kanssamme.

Vieraani Suomesta olivat jokseenkin tyytyväisiä. Parasta retkessä taisi olla pulujen syöttäminen. Kannattiko siis mennä Venetsiaan asti ruokkimaan noita lentäviä rottia?
Kaikki, jotka ovat nähneet Venetsian, tietävät, että kannatti.

4 kommenttia:

P.A.Jäppinen kirjoitti...

San Marco on paikka, joka riittää minulle syyksi sinällään käydä Venetsiass.
Se on metka mesta.
Rimini ja Ravenna on muutoin aliarvostettuja matkakohteita. Rimini nähdään vain rantana, vaikka vanha Rimini on erittäin kiinnostava paikka.

Miss Pligaa kirjoitti...

Venetsia on pop ! Kuin myös Treviso joka on ihan vieressä, ja jossa yövyimme siellä retkeillessämme.

Venetsia oli vain yhden päivän pituinen juttu kun huristimme moottoripyörillä ammoin Kroatiaan ; ajoimme aamut, lounastimme ja tutustuimme paikkoihin - mutta Venetsiaan varattiin koko päivä ja yövyttiin 2 yötä Trevisossa, joka paljastui herttaiseksi ja turistivapaaksi !

Ah Italiaa... Pitää joskus rustata blogituksia silloisesta ikimuistoisesta tempauksesta.

Leonoora kirjoitti...

Kiitos Venetsian-terveisistä. Luen aina Donna Leonin romaanin heti kun uusi ilmestyy. Niillä sivuilla mm. voin aina uudelleen tuntea hiukkasen Venetsiassa koettua moodia. Seikkailin siellä yksin aikoinaan, eräänä päivänä ensin palattuani Muranosta venematkalta keskustaan, siellä sitten hyppäsin kiiressä jollakin laiturilla vaporettoon, ihan intuition varassa, ehtiäkseni tärkeään tapaamiseen. Ja kas kummaa, vaikka paatti kiemurteli mielestäni aivan outoja kanaalireittejä, enkä edes kehdannut kysyä keneltäkään neuvoa, oikea pysäkki tuli kuin kohdalle kuitenkin viimein. Hirvitti kyllä jossakin vaiheessa se, mihin asti vene oikein on matkalla. Onko suunta edes oikea. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Sari kirjoitti...

Melkein parasta Venetsiassa onkin istuskella Vaporetossa.

Jäppinen sen sanoi, metka paikka.