Minä

Päätin osallistua runotorstaihin, koska blogini alkuperäinen tarkoitus on kirjoittaa jotain suomenkielellä, jotta se ei unohtuisi. Mikäs sen parempi yllyke kuin säännöllinen "kirjoitustehtävä", ja vielä niin vaikea kuin runo.
Aihe (ks.otsake)tuntuu kuitenkin erityisen hankalalta.(Tai sitten ylipäänsä aloittaminen)
Vaikea heittäytyä, mutta yritetään tätäkin benjiä.


olen talo
ja se joka ikkunasta tuijottaa

olen kirja
ja se joka sanoja kirjoittaa

olen kasvi
ja se joka aamuisin kokeilee peukalolla multaa

olen
juna
ja matkustaja

olen
ajatus
ja ajattelija

olen
aika
jonka olen

10 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Tämä runo on omistettu tänä vuonna "Grande Fratello" (siis italian Big Brother)-ohjelmaan osallistuneelle bolognalaiselle runoilijalle.
Kun olin nimittäin kirjoittanut tämän rykäisyn, hiki päässä, se vaikutti minusta jotenkin tutulta. Sitten se selkis. Tuli mieleen Iso veli- parodia, jossa runoilijan "minä" oli asema ja ties mitä.

Noh, me runoilijat olemme kaikki sielunveljiä, kai.

Kun sitten aloin selailla runotorstaihin osallistuneita runoilijoita, löysin tämän:

"Olen tulehtunut, kokkoja yskivä morsian, olen käen kukinnan hiipuva kaipaava lause. " jne. jne.

http://katine.vuodatus.net/

tiesinhän minä, että "minuus" on vaikea aihe, mutta että heti olen "plagioinut" (tietämättäni) jo ainakin kahta runoilijaa.
Sori vaan.

(Se big brother-runoilija yritti kuulemma vongata runoillaan. Minä en.)

Tui kirjoitti...

Miten niin plagioinut? Kirjallisuushan on intertekstuaalista liikehdintää :) Jos aiheena on minä, minuus on vaikea välttää olla-verbiä, eisiihen kenelläkään yksinoikeutta ole.

Minä pidin runostasi, yksinkertaiset lauseet ja vastakkainasettelut, minä oleminen sekä tekijä että kohde miellytti minua tässä tunossa eniten.

Tervetuloa mukaan Runotorstaihin, toivottavasti aiheet jatkossakin innostavat kirjoittamaan!

Sari kirjoitti...

Huvitti, että olin aikamoisesti naureskellut niitä bolognalaisen "olen"-runoja. Pilkka sattui omaan nilkkaan. :D
Kiitos kannustuksesta ja nopeasta palautteesta! Minulle on todella tärkeää löytää potkua istuinlihaksiin, ja runotorstai on hieno idea, joten vaikka en inspiroituisikaan, aion osallistua. Vaikka sitten uusilla "olen"-tutkielmilla...

p.s. huomasin pari muutakin "olen" rakenteista runoa torstairunoilijoilla, ja tottahan se on, mitä sanoit: minuudesta on loogisinta kirjoittaa juuri "olemisen" kautta.

Tui kirjoitti...

Runotorstaihan haluaa myös haastaa ihmisiä miettimään annettua aihetta. Blogi ei ole myöskään kilpakenttä, vaan nimenomaan kohtaamispaikka. Viime viikon ja tämän viikon runot ovat osoittaneet, että samasta aiheesta voi kirjoittaa kiinnostavasti monista eri näkökulmista.

Rita kirjoitti...

Kävisitkö oman minuutesi opettajan ominaisuudessa kommentoimassa aihetta Palautteen antaminen ja saaminen postauksessani?

Sari kirjoitti...

Rita;
kävin, kiitos.

Tui:Ajattelin nimeomaan, että sen jälkeen kun on itse pohtinut aihetta, on hauska lukea mitä ajatuksia se on toisissa herättänyt.
Oli aikamoinen homma lukea kaikkien runot läpi, mutta se oli antoisaa; löytyi monta kiinnostavaa blogia. (En yleensä visitoi kovin monessa blogissa)
Se nyt vielä puuttuisi, että tässä alkaisi ihan tosissaan verrata toisten töihin omia kirjoituksiaan! En yli-itse-kriitikkona kirjoittaisi enää koskaan mitään!
Suhtaudun kirjoittamiseen aika pinnallisesti juuri siksi, että "tosissaan" kirjoittaminen on minulle vaikeaa; yritän kasvaa tässä suhteessa myös tämän blogin kautta.

gnothi seauton kirjoitti...

Runo ilmentää dualismin ylittävää todellisuus- ja minuuskäsitystä - hyvä!

-gs

Sari kirjoitti...

GS, kiitos osuvasta tulkinnasta.

Ja kannustuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色