Kesällä töitä teki muurari, putkimies ja naapuri


Potilas: 60-luvulla rakennettu kylpyhuone
Oireet: laskee vettä alleen
Hoito: aukaistaan lattia aamulla klo 8(herätetään asukkaat, jotka ovat valvoneet edellisenä iltana katsottuaan MM-jalkkista), ihmetellään kosteutta viemäriputkien ympärillä ja sitten todetaan että pitäisi päästä katsomaan alakerran asuntoon, mistä kohtaa kosteus on tihkunut läpi; huomataan että alakerran asukkaat eivät tiedä että heidän olisi pitänyt olla kotona, koska kukaan ei ole ilmoittanut sitä heille; lasketaan vettä ja ihmetellään, lasketaan vettä ja ihmetellään edelleenkin, kutsutaan kaverikin ihmettelemään; jatketaan lattian purkamista ja leikataan putkia; mennään ruokatauolle; jatketaan lattian purkamista ja todetaan että seinääkin pitäisi purkaa, jos syynä on viemärin mutka; mennään katsomaan vihdoin sitä alakerran kattoa; huomataan, että sielläkin läiskä on samassa kohdassa kuin yläkerrassa; todetaan että ehkä seinää ei tarvitse purkaa, koska ongelma oli putkien liittymäkohdassa ei mutkassa jonka pääviemäri tekee seinän alla; (ks.kuvaa yllä); soitetaan pari puhelua, joissa laajaan selostetaan tilanne; asennetaan uudet liittymät ja lasketaan vettä ja ihmetellään, mutta kello on melkein 18, joten mennään kotiin ja jatketaan huomenna.

Nyt istun odottamassa, että lattia suljetaan ja vessanpönttö asennetaan, koska kosteus on haihtunut ja uutta ei ole ilmaantunut, vaikka olemme kehotuksesta lätränneet abouttia 600 litraa vettä liittymän testaamiseksi. Hyvää huomenta.

6 kommenttia:

Petja kirjoitti...

Mun saitilta löytyy parikin kommenttia URH-Rakennus OY:n toiminnasta.

Jos ne keitettäisiin, ei se niitä pahentaisi

Olli kirjoitti...

Siinä ei passaa käden kovin pahasti täristä, että tuohon reikään ossuu.. naisillahan se on helppoo, kun tekevät suorituksen lähempää..

Sari kirjoitti...

Olli, kivahan se on naureskella, mutta miuta ei naurata: nyt lattiassa on vain reikä huomiseen asti, koska laatojen pitää kuivua ennenkuin päälle asennetaan posliinikuppi. Me pissitään nyt ihan muuanne ja pidätellään isompia asioita. Tai käydään saastuttamassa naapurissa, jos oikein hätä tulee.

Sari kirjoitti...

Petja, täytyy sanoa, että loppujen lopuksi nuo meidän ukkelit ovat hoitaneet homman aika hienosti, siis tänään. Tai siis se muurari joka lattian laittoi. Siivosi jälkensä, käyttäytyi sympaattisesti ja häipyi diskreetisti.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Mulla on muutoin avun pyyntö teikäläisille...

Sari kirjoitti...

Jos ei tarvitse lainata rahaa tai tupakkaa, olen käytettävissä melkein kaikkeen. Sähköposti: löytyy profiilista.