Runoilijoiden lahti


Terveisiä Liguriasta!
Olimme tämän viikon La Spezian seudulla merilomalla. Meillä oli sukulaisten tyhjä asunto käytettävissä (koska omistaja edesmeni viime vuonna), joten loma oli aika luxus:
merta, aurinkoa, (Euroopan upeimpia maisemia), hyvää seuraa, maittavaa ruokaa ja rauhallinen, tilava ja viihtyisä majapaikka. Aika meni niin nopsaan, että paluu Modenan tasangoille oli melkein traumaattinen kaiken sen kauneuden ja ihanuuden jälkeen.

La Spezian lahtea kutsutaan nimellä La Baia dei Poeti, koska 1800-luvun romantikot (Shelley, Byron etc.) majailivat lahden viehättävissä ja kieltämättä superromanttisissä kylissä. Mitä muuta voi romantikko kaivata kuin keskiaikaisia linnoja vuorten nyppylöillä ja niiden alla värikkäitä pieniä kyliä suoraan mereenviettävillä rinteillä ja Italiankin korkeuspiireille eksoottista kasvillisuutta. Maailmanpurjehtijat kun toivat matkoiltaan siemeniä, jotka istuttivat sitten La Spezian sataman viehkeään puutarhaan. Rantatiekin on palmujen reunustama.
Jos Romagnan Adrianmeri on loputonta hiekkarantaa, on samalla korkeudella Ligurian ranta loputonta kalliota johon meri on syönyt aikojen kuluessa luonnonsatamia, rantoja ja luolia. Itse pidän aivan mahdottomasti siitä, että vaikka on vielä korkein lomasesonki meneillään,voi melkein kuvitella olevansa yksin rannalla, kurkistella kivien koloista rapuja ja merisiilejä ja kuunnella aaltojen pärskettä. (Adrianmeren rannalla saat maata aurinkovarjon alla ja kuunnella ihmismeren mölinää ja jännittää milloin rantapallo osuu päähän).

Ennen kuin aloitan lomavaatteiden pesemisen, lataan muistojani nähtäville...laitan kuvia Flickriin, olkaatten sitten kateellisia! ;)

5 kommenttia:

Tiina K kirjoitti...

Aah. No, noita merijuttuja... Meillà Val Trebbian alueella Liguriassa on raikasta ilmaa eikà ahdistavan kuumaa ;-)

Terveisià Forlìsta, tyttàren keuhkokuume on paranemaan pàin ainakin shoppailun sujuvuudesta pààtellen...

Sari kirjoitti...

Ligurian ilmasto on yksi Italian parhaista; mutta La Speziassa on kuulemma ollut heinäkuussa epätavallisen kuumaa, jopa 40. Nyt oli tasainen 28, hienoinen tuuli.
Kiva kuulla että tyttäresi kykenee shoppailemaan! :)

SusuPetal kirjoitti...

Joo, ollaan kateellisia:)

Toisaalta, täälläkin jatkuu edelleen kesä, satunnaisista ukkoskuuroista huolimatta. Yötkin ovat lämpimät.

Sari kirjoitti...

Susupetal, no nyt mun käy kateeks!
Paitsi että tarvitsisin kylmää, harmaata ja sateista säätä, jotta saisin tämän lomahömppämielialan karistettua ja ryhtyisin vakavasti hommiin! :)

Petja kirjoitti...

Mä olin La Speziassa melkein päivälleen 15 vuotta sitten.
Sieltä seuraavana päivänä Pisaan, sitten junalla Genovaan ja sieltä halki euroopan takaisin kotiin.