Ylpeys

nälkä ja rahat loppu
mutta minä en kerjää
vaan viimeisillä euroilla
2.40, laskin kolikot
tarjoan kaverille kahvin ja pullan

olen sitten syömättä itse
mutten kerjää

lukemista:
Knut Hamsun, Nälkä
runotorstai

7 kommenttia:

Paperivuorineuvoksen pakinat kirjoitti...

Ihan niin kuin minun mieheni. Hän haluaa aina tarjota kaikille. Erityisesti Suomen reissuillamme. En tiedä onko se ylpeyttä vai mitä se on.

Leonoora kirjoitti...

Tavallaan runossa, -tekstissä on ristiriitaakin, vaiko ei?
Jos haluan pyyteettömästi tarjota ystävälleni viimeisillä pennosilla kahvit -pelkästä ilosta hänet tavatessani, onko väärin sanoa, tai olla kertomatta totuutta, sitä että nyt uhraudun mielelläni sinun vuoksesi, ettei minulla ole enempää rahaa ja jään itse ilman.
Taas jos häpeän rahattomuuttani, sanon, että join juuri, ettei itselleni nyt maistu, onko se ylpeyttä?
Täytyypä miettiä asiaa tarkemmin, mutta nämä ajatukset nousivat mieleeni ensin. :)
Tämä teksti

Leonoora kirjoitti...

Nyt jäi lopusta pari sanaa täydentämättä, mutta ajattelin kai vielä kirjoittaa lisäykseksi, että tämä ko. teksti pistää pohdiskelemaan juuri tuota ylpeys-otsikon merkitystä tässä.
Tuo -en kerjää tietysti viestii ylpeydestä, alistumattomuudesta.
En muista äkkiseltään lukeneeni ko. kirjaa.

Sari kirjoitti...

Yritin kuvata juuri sellaista ylpeyttä, jota ei välttämättä näe käytöksestä; ikäänkuin sisäistä ylemmyydentunnetta (minä en kerjää, kuten jotkut, olisin voinut lisätä)
Sitä, ettei halua omien vaikeuksien näkyvän ulospäin, ei siksi, että ei haluaisi tuottaa muille huolta, vaan siksi, että pelkää ylpeytensä tahraantuvan.

Leonoora kirjoitti...

Vastaan tässä sinulle Iineksen kommenttilaatikossa olleeseen ihmettelyysi mielipiteistäni.
"Olen aika hämmästynyt Leonooran kiukkuisesta purkauksesta, koska en todellakaan näe mitään yhteyttä lesboparien ja lasten pahoinvoinnin välillä. Toinen kummastuksen aihe on väite siitä, että ihminen valitsee seksuaalisen suuntautuneisuutensa.
Ehkä olen kokemuspiiriltäni rajoittunut, mutta en ole vielä tavannut yhtään homoseksuaalisesti suuntautunutta, joka olisi valinnut seksuaalisuutensa; eri asia on valita elämäntyyli, siis se, elääkö suuntautumisensa ilmi vai ei."

No en kyllä aivan yks yhteen liittänyt vain lesboparien ja heidän lastensa pahoinvointia.

En vain todellakaan pidä eräistä piirteistä lesbokulttuurissa, niin kuin en monissa muissakaan kulttuureissa, ihmisissä tai eläimissä, ja se oikeus minulla kaiketi lienee.
Seksuaalisten vähemmistöjen puolestapuhujia sentään näyttää olevan ihan kiitettävästi!
En jatka tätä keskustelua enää, koska minulla ei ole mitään uutta sanottavaa, eikä myöskään tarpeeksi tutkimustulostietoa tai muuta faktaa joihin voisin tukeutua. Mutu-tuntuma on aina omien kokemusten kautta yleistävää, sitä en nyt enää jaksa vääntää tästä aiheesta.
Kiitos ajatuksistasi.

Sari kirjoitti...

No se nyt vielä puuttuisi, ettei omia mielipiteitään saisi julkituoda, varsinkin, jos ne ovat ristiriidassa omieni kanssa!
Olin vain kovin kummastunut, kun kommenttisi kuulosti niin kiukkuiselta, aivan kui sinulla olisi jotain hampaankolossa. Jokainen tottakai muodostaa mielipiteensä omista lähtökohdistaan.

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色