AdventtiaJoulu lähestyy.
En ole valmis.

Otin taas kameran mukaan kävelylle, joten keksinmuruissa on uusi kuvasarja.
Loppupäivä menee kauhistellessa, että joulu on tulossa.

Eilen ihmettelin, miksi yllättäen kommunistipuolueen lehden tämänpäiväistä juttua mainostettiin Mediasetin (siis sen Berlusconin telkkariyhtiön) uutisissa. La Liberazione nimittäin julkaisi tämän päivän etusivulla niiden 246 ihmisen nimet, jotka tämän vuoden aikana ovat kuolleet työtapaturmissa rakennusalalla. Liberazionen tarkoitus on tuoda julkisuutta kuolemille, jotka yleensä vaietaan pikku-uutisella paikallislehdessä; maanlaajuista keskustelua kuolemien karmivasta yleisyydestä ei ole näkynyt.
Nyt siis tätä vasemmistolehden tärkeää tempausta mainosti jopa kaupalliset kanavat, tosin yllättäen tämän päivän Liberazionessa oli myös puolen sivun mainos, mainostajana Mediaset...

Suurin osa listan nimistä on italialaisia; koska merkittävä osa rakennusalan työntekijöistä on kuulemma kuitenkin siirtolaisia, tarkoittaa se sitä, että iso osa kuolemista jää kokonaan piiloon siksi, että kuollut työntekijä ei näy missään rekisterissä.
Olipa kuolleet mistä hyvänsä, ei näytä hyvältä työturvallisuuden taso tässä maassa.


Eilen Andrea kuoli työpaikallaan. Sitten Luigi, Mario, Giovanni, Pasquale, Rosario, Donato, Michele, Nexhat...

Eilen 43-vuotias mies kuoli työopaikallaan Castri di Leccessä, Apuliassa. Hän kuoli peräkärryn litistämänä. Ehkä hänen nimensä oli Andrea. Ehkä ei. Emme tiedä muuta. Tiedotusvälineet eivät anna paljonkaan painoa näille uutisille. Tilastot kertovat, että joka päivä kuolee kaksi, kolme tai neljä ihmistä työssä. Pitäisi tehdä kai tehdä jotain?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HEI SARI! Hola!
Olen ollut tänään töissä, ja olen väsynyt, mutta on pakko antaa sinulle kiitoksia, meidän ulkomalaisten puolesta.
Te olette tärkeitä ihmisiä meille että saamme oikeus elää kuin ihmisiä rauhassa.
Hasta la proxima!
Maria V

Sari kirjoitti...

No eipä kestä, vaikka en nyt ole mitään erityistä tehnytkään.
Hasta la proxima!

Anonyymi kirjoitti...

Töissä kuollut saa sankarihautajaiset, mikäli sattuu olemaan sotilas. En mene toreille ja turuille huutamaan centomila nassiryaa, mutta joku epäsuhta näissä eriarvoisissa kuolemissa mielestäni on.

Sari kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit.
Ottaen myös huomioon, että jos menee raksalle töihin, ei nyt ihan ensimmäisenä ajattele hengenvaaraa, kun taas Nassirya ei hölmmimmällekään vapaaehtoiselle voinut olla mikään suojatyöpaikka.