Punkabbestia

Il gatto è un animale adorabile.

Ti sveglia puntualmente mezz'ora prima della sveglia, indipendentemente dell'ora: se devi svegliarti alle 7, ti sveglia alle 6.30, se devi svegliarti alle 6, ti sveglia alle 5.30. I suoi modi sono educati: prima si mette sul tuo petto e annusa delicatamente il tuo viso. Se i suoi baffi non ti fanno solletico abbastanza da svegliarti, emette un gentile suono " miì". Se neanche con questo riesce (o se semplicemente tu fai finta di niente), usa la tattica SNMNTFD (Se Non Mi Noti, Ti Faccio Danni). Il gatto si mette sul comodino e comincia a spostare lentamente gli occhiali, e se non reagisci, li fa cadere. A questo punto ti alzi per evitare ulteriori danni.
Gli dai da mangiare, esso si nutre mentre pulisci la sua toilette. (Che bel modo di iniziare la giornata*) Dopo aver fatto i suoi bisognini, si lava e va nel tuo letto per riposare. Tu invece cominci la giornata, mancando quei preziosi 30 minuti di sonno degli quali il tuo felino ti ha deprivato.

Dopo un paio d'ore il gatto ha riposato abbastanza. Viene a fissarti, ti segue dappertutto manco fosse il Grande Fratello. Fortunatamente ogni tanto la sua attenzione si sposta verso le mosche, gli uccellini fuori o verso qualche presenza misteriosa che con i tuoi sensi è impossibile rilevare. In ogni modo, alla fine il gatto avrà fame e sa come fartelo capire in un modo elegantemente distratto: se stai lavorando, si mette davanti allo schermo del computer; se stai leggendo, si mette sul libro. Se continui ad ignorarlo, torna ad usare la tattica SNMNTFD: comincia a far cadere degli oggetti dalle mensole e tavole, oggetti come penne, telefonini, vasi preziosi. Se ancora non capisci che questo è semplicemente un modo di chiedere "servizio a tavola" (perché naturalmente c'è già cibo nella sua ciotola, ha solo bisogno che qualcuno lo indichi per dire:" il pranzo è servito"), il gatto insisterà "mä!", e pianterà i suoi artigli nel tuo polpaccio, strappando il collant. Se a questo punto fai la brava e segui l'animale domestico in cucina e lo informi che il cibo che si trova nella sua ciotola è il pasto che gli spetta, eviterai ulteriori danni, questa volta alla tua salute.

Naturalmente per il gatto la roba nella ciotola è evidentemente un pasto misero, non degno della Sua Altezza; lo annusa, mangiucchia due pezzetti giusto per farti felice e con l'aria annoiata si ritira. Sparisce nella tua camera, si lava e si mette a dormire nel tuo letto per tutto il pomeriggio. Si è stancato, ha dovuto alzarsi presto per svegliarti.

Chi può vivere senza un gatto!

* l'esperienza ti ha insegnato che la sabbia sporca è spesso causa di SNMNTFD


Kissa on ihastuttava eläin.
Se herättää sinut joka aamu puoli tuntia ennen herätyskelloa, riippumatta ajasta. Jos sinun pitää herätä seitsemältä, se herättää sinut 6.30, jos kuudelta, se herättää sinut 5.30. Herätystyyli on erittäin hienovarainen: ensin se asettuu rinnallesi nuuskimaan naamaasi. Jos sen viikset ei kutita tarpeeksi, päästää se hennon "miii" äänteen. Jos tämäkään ei tuo toivottua tulosta (tai yrität teeskennellä nukkuvaa) ottaa kissasi käyttöön taktiikan JEHMTT (Jos Et Huomioi Minua, Teen Tuhoa) Kissa tassuttelee yöpöydälle, alkaa hitaasti siirtää silmälaseja, ja jos et reagoi, tiputtaa ne. Tässä vaiheessa nouset välttääksesi suuremmat vahingot.

Annat kissalle ruokaa ja puhdistat sen toiletin(mikä hurmaava tapa aloittaa päivä*) sillä aikaa kun se syö. Käytyään asioillaan kissa peseytyy ja vetäytyy huoneeseesi ja asettuu sänkyysi levolle. Sinä sen sijaan aloitat päivän kaivaten sitä puolituntista, jonka eläin riisti uniajastasi.
Parin tunnin päästä kissa on levännyt tarpeeksi. Se tulee tuijottamaan sinua ja seuraamaan sinua kaikkialle niin että Big Brotherkin jäisi toiseksi. Välillä sen huomio kiinnittyy onneksi kärpäsiin, ulkona lentäviin lintuihin tai johonkin mystiseen, jonka läsnäoloa sinun vajavaisilla aisteillasi ei voi havaita. Joka tapauksessa ennen pitkää kissalla on taas nälkä ja se tietää kuinka tuoda tämä tietoosi elegantin huolettomasti: jos teet töitä, se asettuu tietokoneen näytön eteen, jos taas luet, se asettuu kirjan päälle. Jos jatkat hommia sitä huomioimatta, ottaa kissa taas käyttöön JEHMTT-taktiikan: se pudottelee hyllyiltä ja pöydiltä kyniä, kännyköitä, arvokkaita vaaseja. Jos et vieläkään tajua, että tämä on hienovarainen tapa vaatia "pöytään tarjoilua" (koska ruokakupissa luonnollisesti on jo sapuskaa, kissalle se vain pitää erikseen osoittaa sormella merkiksi, että tarjoilu on alkanut), se ilmoittaa "Mä!" ja iskee kyntensä pohkeeseesi repien sukkahousut riekaleiksi. Jos tässä vaiheessa kiltisti seuraat kotieläintäsi keittiöön ja ja kerrot sille että kupissa olevat murot on sen tämänpäiväinen ateria, vältät taas suuremmat, tällä kertaa terveyteesi kohdistuvat vauriot.

Luonnollisesti kissasta tarjoamasi tavara on ateriana surkea, ei Hänen Arvokkuudelleen sopiva; se nuuskaisee ruokaa, maistaa pari nököstä kuin tehdäkseen sinulle mieliksi ja häipyy sitten kyllästyneen näköisenä huoneeseesi, peseytyy ja nukkuu sitten sängyssäsi koko iltapäivän. Se on väsynyt, pitihän sen herätä aikaisin sinut herättämään.
Kuka voi elää ilman kissaa!

*olet oppinut, että likainen hiekka voi aiheuttaa JEHMTT

11 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Niin, kukapa voisi. Joillain on jopa kaksi. JEHMTT lisäksi meillä onn käytössä JEHMKM--jos et huomaa minua, kusen matolle! Miten ihanaa!

Saara kirjoitti...

Uppouduin jo kaipaukseen kissavainaitani kohtaan, mutta tuo Sannin kommentti havahdutti maan pinnalle.

Paperivuorineuvoksen pakinat kirjoitti...

Kiitos ihanasta tarinasta.
Ajattelin lähettää sen muutamille kissaystävilleni. Jollet tykkää kyttyrää.
Meilläkin oli melkein musta kissa kerran, nimeltään Ville. Se katosi yhdellä lemmenreissullaan.

Sari kirjoitti...

Sanni, Meillä olisi luultavasti kymmenen kissaa, jos en olisi värvännyt nuorisoa pitämään hiekkalaatikon puhtaana. Kun tulee kissakuume, muistutan, että kaksi kissaa=kaksi kertaa enemmän kikkaroita.
Onneksi meidän neiti on käyttänyt hiekkalaatikon asemesta vain kerran pyykkikoria. Ei ollut niin dramaattista, vaikka en heti ymmärtänytkään, mistä kaamea lemu levisi vessaan.

Saara, hyvin samankaltaisista syistä meillä on vain yksi eläin, toistaiseksi. (Ks yllä)

Neuvos, en tykkää kyttyrää, anzi.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Nykyinen puutteellinen varallisuuteni estää minua hankkimasta kissaa, mutta kunhan tuloni vakiintuvat hankin Master of felinesin ja Master of houdsin ja sitten asianmukaiset elikot.

Leonoora kirjoitti...

Todella kaunis tuo kissasi, oikea kuningatar (vai kuningas ?).
Meidän kissa on tulee herättämään vasta, jos nukkuu oikein myöhään.
Illalla tulee kyllä tuutuhyrinöimään viereen, ennen kuin siirtyy omaan sänkyynsä.

Aamulla Maukuu, eli huomauttaa, kun kahvi on valunut keittimestä pannuun. Lukee lehden yhdessä, hyppäämällä sen päälle pöydälle, ja ääntelee jos aamiainen myöhästyy vähääkään. Kotioloissa kissani ei osoita mieltään, mutta maalla ollessa se muuttuu tosi itsekkääksi, ja varsinkin jos on muita kissoja lähistöllä siihen ei saa koskeakakaan, muuten alkaa rähinä.
Olen itkenyt jo monet itkut ajatellessani sitä hetkeä kun siitä joutuu luopumaan, onhan se ollut ilonani jo 16 vuotta.
Joskus tuntuu, että se lukee, ymmärtää ajatuksenikin.

Leonoora kirjoitti...

"On" sana jäi korjaamatta edelliseen :)
Niin Petja, kaupunkioloissa kissan pitäminen maksaa jonkin verran, ja varsinkin jos hankkii rotusellaisia valioyksilöitä.

Sari kirjoitti...

Itse en edes uskalla ajatella, että kissasta joskus aika jättää.

Taviokuurna kirjoitti...

Kaikkien lemmikkikuumeisten pitäisi lukea tämä! Sisältöä voi hyvin soveltaa muihinkin kuin kissoihin. Kilpikonnani kiristää minua harjoittamalla KKSR-taktiikkaa (Kolistelen Kunnes Saan Ruokaa :) - joskus jopa öisin!

Sari kirjoitti...

KKSR? Aina oppii jotain uutta; luulin ettei kilpikonnat nyt ainakaan metelöinnillään aiheuta vaivaa! :)

Katja kirjoitti...

Ärhäkkä allergia suojelee minua tuoltakin vaivalta, vaikka aamuherätysten suhteen imeväinen toimii suunnilleen samalla tavalla. Tissiä puoli tuntia ennen kellonsoittoa, kun piipitys yöpöydällä alkaa on pieni ihminen autuaasti uinahtanut, nänni suussa tietysti, ja herää siihen kun tissi kiskaistaan suusta.

Naapuriterassilla on päivänä muutamana näyttäytynyt kirjava kissa, se istuu muurinharjalla ja huutaa "seksiä, seksiä". Sen verran kissankieltä ymmärrän.