Sumuinen sunnuntai

Tämä on sellainen öbauttia monen tuhannen sanan postaus: Käytiin kävelyllä. Oli sumuista. Loput tässä:

Modena on koirakakaton kaupunki! (Siis leikisti)La preda ringadora eli La pietra delle arringhe eli puheitten pitoon ja mestaukseen käytetty kivilaatta Piazza Granden laidalla. Nykyisin ulkoilmaläppäriteline. (Langaton yhteys)


Palazzo Ducalen edessä on Ferrari. Taustalla näkyy Herkules kolmipäisine koirineen. Testosteronit jyrää meitin.

P.s. Keksinmuruissa on kuva kentaurista, joka on vain yksi upeista keskiaikaisista ornamenteista, jotka kehystävät Tuomiokirkon sisäänkäyntejä, seiniä, kattoharjanteita, parvekkeita, ym. ym. Lisää yksityiskohtia täällä.

4 kommenttia:

Petja Jäppinen kirjoitti...

Hmmm.
Mulle on tälle vuodelle budjetoitu Italian matka, mutta ajattelin Sardiniaa.

Miten tuon Modenan kanssa on. Mitä nähtävää, paljon asukkaita, mitä sieltä kannattaa ostaa?

Tästä tulikin mieleeni...
Pitäisi löytää italialainen miesten sukkia tekevä firma.

Katja kirjoitti...

Oletko koskaan nähnyt nuorta komeaa miestä ajamassa Ferrarilla? Taitaa olla etupäässä sellaista lyhyttä kaljupäätä, mutta onhan se kai itsetunnon merkki että kehtaa kävellä itseään päätä pidemmän ja kolmeakymmentä vuotta nuoremman misukan kanssa käsikynkkää?

Meilläpäin on sukkatehtaita Racaleen kaupungissa, mutta en ole koskaan syventynyt sen paremmin aiheeseen, ties vaikka tekisivät kaikki valkoisia froteisia nilkkasukkia.

Sari kirjoitti...

Ennenkuin edes aloitan Modenan mainostamisen, sanon, että ainoa aika vuodesta, jolloin tänne kannattaa tulle on huhtikuusta kesäkuuhun. Tänä vuonna on aivan kamala helle tulossa, jos vanhat merkit paikkansa pitää (ennustavat taas ennätyshelteitä), joten kesällä täällä ei voi tehdä mitään.

On täällä kuitenkin jotain näkemistä. Erityisesti jos on kiinnostunut autoista(Maseratin tehdas on kaupungissa, Ferrari provinssissa ja Lamborghinikin ihan lähellä)
ja lambruscosta. (Muutakin viiniä löytyy). Arkkitehtuuriakin on, keskiajalta etiäppäin.

Vuoret on lähellä, maaseutu on viehättävää, ruoka on sikapitoista.
Tietysti tämä on myös Parmesaanin ja Parmankinkun tuotantoaluetta, joten ne on must.
Asukaita on vähän alle 200.000, tämä on sellainen rikkaahko maalaiskaupunki. Siisti. Palvelut toimii. Kallis. Ja kuten sanoin, ilmasto on kamala.(Kosteus tekee talvesta kolean ja kesästä tukalan)

Täältä on lyhyt matka kaikkialle, joten retkiä voi tehdä niin Bolognaan, Mantovaan, Ferraraan, Gardalle, Veronaan...ja rantsullakin ehtii päivässä käymään, on testattu.

Ei tämä ole hullumpi paikka siis; Italiassa on tosin monta muuta parempaa...Suosittelen siis saaria. Tai Apuliaa tai Liguriaa.

Miesten sukat?
http://www.calzificioadelma.it/

http://www.intimo6.it/index.php/cPath/35

http://www.calzificiosangiacomo.it/pagina_uomo.htm
Nuo näytti haussa kaikkein järkevimmiltä.

Mies on ostanut aina sukat merkkiä katsomatta; jos ostaa yli 5€ parin, on ne yleensä kestävät ja laadukkaat, joten merkillä ei oikeastaan ole väliä.

Sari kirjoitti...

Katja,
Olen nähnyt useinkin nuoria miehiä Ferrarin ratissa Apenniinien vuoristoteillä; autoja nimittäin testaavat nuoret mekaanikot! :)

Täällä pippeliautona näyttäisi nuoremmilla olevan Porsche, vaikka ei senkään ratissa ihan kakskymppisiä usein näe.