Sarin harrastusvinkit*

Kuva: http://brocantehome.typepad.com/
*Viite Tiinan mainioon kirjoitukseen Jonkun Piekkolan tutkijakäsityksistä liittyen kotitöihin


1. Jos kotisi on siivottomassa kunnossa, eikä millään huvita aloittaa siivoamista, kutsu vieraita. Johan alkaa siivoaminen sujua. Voit höykyttää muita perheenjäseniä hokemalla " Kohta ne vieraat tulee, ja kämppä on tämän näköinen! Nyt raivaatte nuo sukat/ ne likaiset astiat/tämän levykekasan pois näkyvistä, ja heti!"

2. Tee jotain pientä joka päivä. Esim. maanantaisin peset pyykkiä, tiistaisin ripustat pyykit kuivumaan, keskiviikkoisin täytät pyykkikoneen uudelleen, torstaisin nostelet kuivat pyykit silityslaudalle, perjantaisin silität yhden paidan, lauantaisin tunget puhtaat vaatteet kaappiin, sunnuntaisin ihmettelet, miksi koneessa on vieläkin pyykkiä.

3. Ruokahuolto kannattaa suunnitella hyvin. Kun menet ruokaostoksille, älä unohda listaa! Lista on hyvä tehdä ajoissa, siten siihen tulee kirjoitettua muutakin kuin kissanruoka ja maito, jotka muistaisit ostaa ilman listaakin.

4. Jaa tehtävät tasapuolisesti perheenjäsenten kesken ja laadi tehtävienjaosta asiakirja notaarin leimoin. Niin sinulla on jotakin konkreettista johon vedota, kun vaadit sanktioita puutteellisesta yhteistyöstä. Nalkut...neuvotteleminen on muutenkin tehokkaampaa, jos samalla uhkaat avioero-oikeudenkäynnillä.

5. Viimeinen, mutta tärkein neuvo: Tee kotityöstä iloista harrastamista. Kuuntele musiikkia, kun imuroit. Volyyminappulaa kaakkoon vaan ja tomjonesit soimaan, niin kyllä kuuluu hurinankin alta. Naapurillekin. Sille, joka joku päivä tulee lahtaamaan perheesi, koska ei siedä melua.Kuva: http://curioussofa.blogspot.com/

4 kommenttia:

Leonoora kirjoitti...

"On arkea elomme vaan", varsinkin jos ei ole varaa palkata apulaisia:). No minulla sellainen on kotona kyllä, palkkaa en kyllä hänelle tarvitse maksaa, mutta kymmeniä vuosia on pitänyt opettaa miesten töiltä naisten töille. Hyvin on ollut oppivainen.
Pullat kyllä paistaa vielä kaupan pakastealtaan antimista!

Leonoora kirjoitti...

Piti sanomani vielä, että olet vaihtanut uuden kuvan. Pirtsakka kuva. Hauskoja ovat myös nämä pari muuta.

Petja Jäppinen kirjoitti...

Minua rassaa että vaimoni tekee kotitöitä yhtä aikaa minun kanssani.

Ja häntä rassaa, jos minä teen ja hän ei tee, vaan hänen on lähdettävä mukaan.

Silloin taas minulta menee hommaan maku.

Sari kirjoitti...

Itse en oikeastaan inhoa varsinaisesti mitään kotitöitä; niitä ei vaan aina huvita tehdä. Ja vielä vähemmän huvittaa patistaa muita.

Ja parhaiten niitä tulee tehtyä, kun on yksin. Paitsi siivous on hauskaa(krhm) koko porukan voimin.


Nuo kuvat ovat autenttisia rapresentaatioita normaalin kotitöitä harrastavan naisen arjesta.