En kuallu, vaikka verkko tippus

Viime päivinä tapahtunutta:

Maanantai 19.03

Koska olimme päättäneet vaihtaa puhelinyhtiöstä X yhtiöön Y, teknikon piti tulla aamulla tekemään puhelinverkkoomme tarvittavat muutokset, mutta entisen linjan (siis X) piti jäädä vielä voimaan, kunnes Y voisi taata adsl/wlan palvelun. Teknikko tulikin, mutta osoittautui yhtiön Z teknikoksi, koska Y ostaa linjat Z:ltä. Teknikko päräytti tietämättämme linjat uuteen uskoon niin, että meillä kyllä oli uusi puhelinlinja Y muttei mitään verkkoyhteyttä. Kiva.(Oli sentään jättänyt meille tiedon uudesta puhelinnumerostamme)

Tiistai 20.03

Onnistumme saamaan jonkun puhelimeen yhtiössä Y. Meille sanotaan, että yhteyttä ollaan "aktivoimassa".

Keskiviikko 21.03

Saamme tietää, että yhtiön Y modeemi tulee postissa maanantaina. Soitamme yhtiöön X tietääksemme, kuinka purkaa vanha sopimus, koska tietoa ei löydy mistään- puolen tunnin jonotusmusiikkikonsertin jälkeen saan tietää, että purkaminen tapahtuu kirjeitse, mutta että ei kannata tehdä sitä ennen huhtikuuta. Huhtikuussa nimittäin tulee voimaan uusi laki, joka kieltää liian pitkät taantumat sopimuksen purkamiselle; kahden kuukauden sijaan tanntuma on vain yksi kuukausi. (Emme olleet vanhaa purkaneet sopimusta aiemmin, koska uusi yhtiö ei ollut tähän asti osannut sanoa, milloin kykenee tarjoamaan sopimamme palvelun.)

Maanantai 26.03

Modeemi tulee. Verkkolinja ei toimi. Automaattisen puhelinpalvelun robottimainen miesääni ilmoittaa, että linjaa ollaan "aktivoimassa". (häh?)

Tiistai 27.03

Verkkolinja toimii, mutta meillä ei ole tarvittavaa salasanaa, jolla linjan saisi lopullisesti aktivoitua. Salasana tulee kuulemma erikseen postissa.

Keskiviikko 28.03

Ei tietoa salasanasta.

Torstai 29.04

Salasana tulee postissa. Olemme vihdoinkin verkossa!

P.s. flunssa on ehtinyt parantua. Hermot tosin eivät ole niin hyvässä kunnossa.

2 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, onneksi tuo flunssa on kuitenkin parantunut ja ehkä nuo hermotkin, jos ei enää kovin pätki...:))

Sari kirjoitti...

Juu.
Ja tulipahan pidettyä pakollinen nettipaasto. Olikin onneksi niin paljon töitä, ettei ehtinyt paljon kärsiä. Ihan pikkusen vaan.