Chick flicks


Tämä postaus jäi julkaisematta, koska olin ilman verkkoa:


Flunssaisena on vaikea keskittyä mihinkään. Onneksi La7 kanava näytti Hitchcockin leffoja: Rebecca ja Notorious, kumpikin Hitchcockin varhaista amerikantuotantoa, ja dokumentin ohjaajasta. Dokumentista kävi ilmi, että Hitchcock teki elokuvansa naisille. (Ehkä jo olin kuullut tämän, mutta eilen sain suoraa tietoa itse ohjaajan suusta).

Rebecca ja Notorious ovat tottatosiaan naisleffoja. Ne ovat Hitchcockin ensimmäisiä amerikkalaisfilmejä, eivätkä mielestäni ihan parasta tuotantoa, mutta oih, niin hellyttävän kiihkeitä ja hieman pateettisia. Ja mikä tärkeintä, kummassakin on romanttinen ja "onnellinen" loppu: toisessa sankaritar, Joan Fontaine, päätyy pelastetuksi nuoren Sir Laurence Olivierin käsivarsille, toisessa Gary Grant pelastaa Ingrid Bergmanin.

Ja minä voin romanttisesti potea flunssaa, vaikkei kukaan mua kyl pelasta. (Köh.)

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Juuri huomasin, että näköjään meikäläisen aivo jumittaa pahanlaisesti flunssassa, on nimittäin toistoa tuossa jutussa, niin lyhyt kuin se onkin.
Onneksi en kirjoittanut pitempää juttua.

Rita kirjoitti...

Hitchcockin leffat pitävät jotenkin otteessaan :)

Kiva että et kuallutkaan. On varmaan ollut mäntti tunne olla ilman verkkoyhteyttä. Mukavaa saada sinut takaisin verkkoihimme.