Kevätaamuna

Taisi olla Wodehouse, kun tuumasi, että kissat eivät ole päässeet vieläkään yli siitä, että heitä palvottiin muinaisessa Egyptissä jumalina. Ainakin Maija on kuin jumalatar, kun se makaa lämpöpatterin päällä tarkastelemassa meitä.
Se istuu tyynenä paikallaan ja kallistaa päätään elegantisti puolelta toiselle, kun kuvaan sitä kamera nenänmitan päässä. Kun se kyllästyy, hitaasti se nousee, haukottelee, valuu alas lämpöpatterilta nestemäisenä, tervehtää hännällä ja puikahtaa ovesta parvekkeelle.

Siellä se säksättää hetken pikkulinnuille ja raukenee sitten kevätauringon lämpöön.

Miksi ei elää tätä ainoaa elämää, joka meillä on, kissan kanssa?

2 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Huomasitko että linkitin sinut eilen?

Katselitko San Remo -festivaalit? Minulta meni ohi tänä vuonna. Viime vuonna videoimme.

Kolmaskin kysymys minulla on: Näkyykö Italian TV.ssä Dr Phil? Tuli mieleen tuosta palvonnan kohteena olemisesta, kun katselin eilen jakson jossa pikkuneitien äidit pistivät heitä kauneuskilpailuihin ja kolmivuotiaat siellä paistattelivat yleisön ihailussa.

Sari kirjoitti...

Eilen meni ohi, mutta kiitos linkistä näin jälkikäteen!

San Remon laulantaa olen katsellut aika satunnaisesti. Eilen näin Battiaton (hän oli mukana vierailevana artistina, ei kilpailun osanottajana) ja pidin, vaikkei hän mieliartistejani olekaan.
Elisaakin kuulin pienen pätkän jossain välissä, hänkin oli vieraana. Oikeita kilpailijoita en ole tainnut kuulla kokonaan ketään...

Mutta ehkä tässä vielä postaan jotain festariin liittyvää. Tänäänhän valitaan "vanhojen" paras.

Dr. Phil on tuttu, mutta ei näy Italian kansallisilla.
Amerikkalaisten baby-missikisat ovat kyllä jotain sanoinkuvaamattoman sairasta. Kaikkein kammottavinta ilmiössä on se, että vanhemmat perustelevat missikisoihin osallistumista sillä, että se on lapsesta "vain leikkiä". Haloo! Mikä tahansa on leikkiä lapselle, saatikka koreissa puvuissa keikisteleminen, joka on monille leikki-ikäisille mielipuuhaa ihan kotosallakin. Kun lasten leikistä tehdään aikuisten viihdettä...karmivaa.