Arkipäivä


Säätiedotus: Afrikan pohjoisosista Italian niemimaalle levinnyt korkeapaine aiheuttaa lämpötilojen asteittaista kohoamista ilman kosteusprosentin pysytellessä lähellä sataa; toisin sanoen: on hikikuuma! On niin kivaa istahtaa autoon, kun sen on joutunut parkkeeraamaan puolivarjoon tai jopa auringon alle. Toimiston ilmastoidusta jääkaapista auton uuniin siirtyminen vie äänen ja melkein tajunkin. Mutta mitä siitä, on kesä!

Illalla on miellyttävää. Lehmuksemme ovat kukassa, ja kun aurinko laskee, kukkien tuoksu leviää olohuoneeseen, lämpötila laskee (ei tosin paljon, eilen oli vielä n. klo 11 melkein 30 astetta) ja parvekkeen avoimesta ovesta käy pieni tuulenvire.
Töissä oli pidettävä telkkari-ilta, ja pari iltaa on mennyt ensimmäisen kauden Friendsejä katsellessa, kun piti etsiä sopiva jakso oppilaille. Toissailtana Rossin haikailu Rachelin perään jouduttiin keskeyttämään toviksi, kun kesän alun perinteinen ilotulitus oli katsottava parvekkeelta. (Ferrari puistossa on toukokuussa festarit, jotka järjestävät aina joko aluksi tai lopuksi mahtavan ilotulituksen. Suuren suuret kultaista sadetta ampuvat ovat mielirakettejani.)

Perjantaiksi on luvattu viikon kuuminta päivää ja sitten pitäisi tulla perturbazione. Hieno nimi matalapaineen rintamalle. Saremo perturbati.

1 kommentti:

Leonoora kirjoitti...

Huhuh...voin kuvitella! Itselläni liikkeet hidastuvat tuossa trooppisessa kuumuudessa, eikä aivotkaan toimi sitä vähää kuten kotioloissa.
Mikä nautinto tukahduttavan päivän jälkeen päästä ilmastoinnin viilentämään huoneeseen tai bussiin.
Myös ateria-ilta vuoristoravintolassa palauttaa helteessä kadotetun energian.