Köyhät kyykkyyn ja rikkaat rannalle

Taannoinen Istat:in raportti väittää että Italialaiset perheet ovat köyhiä. Kyselyn mukaan lähes kolmannekselle perheistä on mahdotonta kohdata yllättävä menoerä, jos se ylittää 600 euroa. Monet eivät selviä kuun loppuun. (Tai seuraavan kuun puoleenväliin, palkat kun kokemukseni mukaan usein maksetaan 15. päivä. Täten sanonta 'nyt, eikä viidestoista päivä' saa ihan uuden merkityksen.)


Mitenkähän italialaiset aikovat viettää lomansa, kun aurinkotuoli ja -varjo maksaa keskimäärin 20€ päivä ja ns. vapaita rantoja on kohta mahdoton löytää? Onneksi lain mukaan yksityisrantoja ei ole olemassakaan; kaikilla on oikeus maksutta päästä meriveteen räpiköimään, aidattujenkin rantojen läpi kauttakulku on laillista. Muistakaa tuo, jos olette lomalla Italiassa ja teiltä vaaditaan pääsymaksua rantsulla.

P.S.Tuosta perheraportista kuulette muuten vielä, kunhan ehdin sitä tutkia.

10 kommenttia:

Petja Jäppinen kirjoitti...

Legendaarisen Leila-tädin ohje.

"Vain köyhä tarvitsee rahaa, mutta sillä on pakko olla sitä"

sl kirjoitti...

Täytyypä muistaa, kun käyn Italiassa. Jokamiehen oikeudet ovat sillä suunnalla kunniassa!

Leonoora kirjoitti...

Paljonkohan Italiassa on tällä hetkellä mahtaa olla asukkaita? Joka tapauksessa hurjasti enemmän kuin meitä täällä. Joukkoon mahtuu siis köyhiäkin moninkertaisesti meidän asukaslukumme verraten, ja etelähän siellä on ollut perinteisesti köyhien aluetta.
Onko sama toistunut siellä, euro kallisti hieman liiotellen hinnat kuusinkertaiseksi.

Leonoora kirjoitti...

Pitäisi jaksaa oikolukea aina nämä hätäisesti kirjoitetut kommenttinsa :) "on" ja mahtaa olla on jo tautologiaa!

Sari kirjoitti...

Hm, itselläni oli isotäti, joka parikymppisenä leikkasi hiuksensä pois ja ryhtyi peltotöihin kun mies vaan ryyppäsi. Tädit rulettaa. Vai rulaako ne? ALkaa olla nämä inhokkisanatkin hukassa.

sl, itseasiassa jopa sienestämiseen tarvitaan täällä lupa, että se niistä jokamiehen oikeuksista. Rannalle voi yrittää päästä, mutta mitä todennäköisemmin on joku portsarin olemuksen omaava kaappi heti vaatimassa rahaa, koska rannalla on 'palveluja'; enpä usko että ne oikeasti paljon lakipykälöitä kuuntelee.

Sari kirjoitti...

Leonoora; Italiassa perheen keskiansio on n. 2000 euroa kuussa, mutta yli puolet hankkii vähemmän. Se kertoo siitä, että on paljon köyhiä ja vähemmistö, joka on sitten sikarikasta.
(Huom: siis PERHEEN keskiansio, ei työntekijän)

Sari kirjoitti...

Niin siis asukkaita on jotain 56 miljoonaa. Jotta kyllä näitä köyhiä riittääpi.

Leonoora kirjoitti...

Olen kauan sitten käynyt mm. Sisiliassa. Palermon laidoilla sijainneet vähempivaraisten asuttamat kerrostalot eivät jääneet huomaamatta. Tutunomainen tunne, sama fiilis kuin ison naapurimme kaupunkilähiöissä.
Että matkailu avartaa tässäkin asiassa.

Katja kirjoitti...

Jep. Puhutaan neljannen viikon koyhista kun rahat eivat riita kuun loppuun, ja tama silloin kun on kuitenkin saannollinen palkka. Sitten jos on vapaa ammatinharjoittaja, ja maksu syysta jos toisesta viivastyy - tyo ei vaikka tule valmiiksi koska asiakkaan puolelta ei toimiteta jotain matskua, silloin puhutaan viidennen, kuudennen ja seitsemannen viikon koyhista :O

Petja Jäppinen kirjoitti...

Meemilöä pukkaan