Rahat ja henki

Jotkut italialaiset tuttuni ovat ihmetelleet Suomessa sitä, ettei pankin edessä seiso vartijaa ja sisään pääsee ihan ilman metallintunnistimen läpi kulkemista, vapaasti vaikka ryhmässä. Italialaiseen pankkiin kun ei pääse edes avaimet taskussa (ne jätetään avaimelliseen lokeroon) ja kaameat klaustrofobiset luodinkestävästä lasista valmistetut ovikopit päästävät vain yhden kerrallaan sisälle. Nyt turvallisuusjärjestelmää on parannettu niin, että ensin sinut kuvataan ja sitten skanneroidaan peukalonjälki. Siis ihan oikeasti. Sormenjälkien ottamiseen kai pankilla on lupa, koska he ennakkoilmoittavat, että tietoja käytetään vain rikosten selvittämistapauksissa.

Toisaalta, melkein on parempi olla pääsemättä sisään pankkiin. Kuulin tänään tapauksesta, jossa pankkivirkailija onnistui huijaamaan vanhukselta laillisesti koko omaisuuden, talon ja tavarat.
Ai niin, sitähän pankit tosiaankin tekevät ihan työkseen: varastavat rahaa, laillisesti.

It is easier to rob by setting up a bank than by holding up a bank clerk.
Bertolt Brecht

2 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Ja sitten taas toisaalta viime kesänä mentiin kavereitten kanssa sisilialaiseen ravintolaan Hesassa, mutta yhde meistä piti ensin käydä pankkiautomaatilla. Pakkohan meidän oli nauraa kun se on OTTOMATTI :)

Vaikka miten wanha vizzi niin nauru tulee ottomattisesti.

Sari kirjoitti...

Heh, muistan kun tuttu näki Turussa ensin "ottomatti" ja sitten heti "grilli"; hilpeää oli. Vanhat vitsit naurattaa sitäpaitsi aina eniten! :)