W00t

Tàmà vasta onkin mòllòttelyà, kun oppilaat peruvat tuntejaan viimehetkellà ja minà yritàn alkuflunssan kourissa tehdà jotain hyòdyllistà. Sain monistettua joululaulujen sanoja. Jotain sekin.

Tàllà viikolla uutisten pààhenkilòità ovat olleet lakkoilevat rekkakuskit ja tyòtapaturmien uhrit.
Rekkakuskit tukkivat moottoriteità(jotkut vasten tahtoaan; monilta tyhjennettiin renkaat, joten heidàn oli pakko osallistua tyòtaisteluun) ja heiluttelivat lippujaan. Saivat sitten jotain vastineeksi, kun bensa loppui asemilta ja kaupoista tomaatit. Nyt on sitten tuoretavara taas hiukkasen kalliimpaa, vaihteeksi. Hinnat nousee niin, ettà ainakin meidàn taloudessa valitaan maitokin hinnan perusteella.

Saksalainen teràshirmu tappoi muutaman tyòntekijànsà laiminlyòmàllà tyòturvallisuuden. Kuulemma saksalaisissa tehtaissa kaikki toimii, Italiassa vaan voi vàhàn lipsua, kun tààllà ei ole niin nokonuukaa onko vaikkapa paloturvallisuudesta huolehdittu, on kuulemma ihan laillista laiminlyòdà turvallisuus. (Eli jos Thyssenillà sattuisi olemaan tehdas maassa, jossa tyòlàisià saa ruoskia tuloksen parantamiseksi, pitàà kai olettaa, ettà Thyssen ruoskisi huoletta alaisiaan.)Tulipalossa kuolleiden omaisia lohduttanee tieto, ettà oikeastaan (yrityksen mukaan) tyòntekijòiden olisi itse pitànyt huolehtia siità, ettà sammuttimet ovat toimintakunnossa. Tarkastuksia ei tehdà, vaikka tyòntekijàt olivat ottaneet jo aikaisemmin yhteyttà viranomaisiin valittamalla vaarallisista tyòolosuhteista. Tekevàlle ei pitàisi sattua tàllaista. Ihminen se tyòlàinenkin on, jos nyt ihmisistà sillà tavalla vàlittàà.

Mutta ilonaihettakin on. Huomenna juhlitaan suomalaista joulua, kàydààn jouluostoksilla ja muistetaan ystàvià ja perhettà. Vàhàn myòhàssà olen nàitten muistamisten kanssa, mutta ajatus on tàrkein ja parempi joulun jàlkeen kuin ei silloinkaan ja silleen.
Full immersion-oppilaani D, joka on menossa Amerikkoihin, tarvitsee apua. Nainen on hullu kreikkalainen, siinà on jenkeillà ihmettelemistà.

9 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kuulostaa Italialta. Muistan kun joskus taannoin Ranskan ja Italian rajoilla rekkakuskit puhkoivat viinilasteja teille, siis italialaiset ranskalaisten ja päinvastoin.

Täällä sitä päiviteltiin sitä temperamenttia. Ynnä surtiin hienon viinin valuttamista moottoriteiden penkoille.

Tappelu käytiin vissiin jostain EU-rahoista. Siis maanviljelystukiaisista, jotka ovat täältä pohjoisesta ilmeisesti loppumassa tyystin.

Mutta se että saksalaiset tappavat työntekijöitä ja siis SIELLÄ on varmaan uutinen. Luulin että italialaiset itse viisveisaavat. Että aina on tulijoita etelästä ja vieläkin etelämpää.

Tai tarkastajilla on raportin saadessaan setelejä välissä, eikös se niin mene?

Sari kirjoitti...

...tai tarkastaja ei edes vaivaudu paikalle...

Nàin kuormurin, jonka tuulilasissa luki isolla : "en ole rekkakuski". Meidàn seudulla rekkoja vain pysàyteltiin, moottoriteille en onneksi joutunut lakon aikaan.

Leonoora kirjoitti...

Olet saanut ilmeisesti nettiyhteyden kuntoon?

Täällä rekkajonot jonottavat edelleen naapurimaan rajalla. Ongelma se on sekin. Ainakin kuskeille.
Voitko muuten kuvitella; tänne kenties tullee lumeton joulu. Ensimmäinen kerta se on minun elämäni aikana täällä.
No, vielä tässä on päiviä jouluun, ja lumisadekin ehtii vielä yllättää. Ne kun ovat sitten tosi runsaita, kuten tässä vähän aikaa sitten oli.
Lämpöaalto ja vesisade on sulattanut jo lähes kaiken pois.
Värikkäitä jouluvalmisteluja sinne!

Sari kirjoitti...

Mikà nettiyhteys?
Onneksi on sentààn tòissà mahdollisuus kàyttàà tàtà ihmeellistà vàlinettà.

(Teknikko on kai lumisokea)
(eilen satoi ainakin kolme hiutaletta tànne tasaisellekin!)
(kukkuloilla on puuteria enemmànkin)

Leonoora kirjoitti...

TUNNELMALLISTA JOULUA ja kaikinpuolin HYVÄÄ ALKAVAA VUOTTA!

Leonoora kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Leonoora kirjoitti...

Toivotus tuli kaksi kertaa niin poistin toisen, vaikka eipä kai tuo olisi haitannut :)

Pukki kirjoitti...

Hyvää Satrunaliaa ja onnellista orgiaa

Anonyymi kirjoitti...

peràstà kuuluu!
Tànààn on meikàlàisen huusholli yhdistetty internettiin, joten kohta taas palaan tàhànkin todellisuuteen!

Kiitos ja hienoa uutta vuotta kaikille!
(pukillekin)

Sari