Sää ja uutiset


Tässä lähetyksessä seuraavaa: sää lentokentillä, muutokset työyhteisössä, virallinen suomen edustajan vierailu Modenassa.
Malpensan lentokentälle näkyivät vuoret kirkkaan sään ansiosta

Eilen oli ennätyslämmintä: yli kaksikymmentä, Milanossa kuulemma 26 astetta.
Minulta meni koko hellepäivä ohi, kun puolet päivästä ajoin Malpensan lentokentälle ja takaisin, ja loppupuolen lepäsin. Sen verran kuiteknin nenää sain pistettyä ulos, että todistin kesäistä keliä. Lämmintä oli.
Tänään lämmin sää jatkuu vielä, huomenna jo viilenee.

Viimeviikolla vietettiin jo etukäteen työkaverin läksiäisiä, hän on menossa Lontooseen. Perjantaina juhlittiin aitojen karibialaisten ja brasilialaisten ruokien äärellä. Tietenkään minulla ei ollut kameraa, mutta brassivahvennuksemme (juuri se, joka lähtee ) lupasi toimittaa omalla kamerallaan näpsityt. Joten ihanista kala-, liha- ja hedelmävuorista ei ole tällä hetkellä muuta todistetta kuin sanani. Ja pikkuhiljaa toipuva ruoansulatukseni.

Syy, miksi ajoin Malpensaan eilen, oli se, että sisarentytär kävi pikaisella "hiihtoloma"-visiitillä.
En töiden vuoksi ehtinyt nauttia hänen seurastaan niin paljon kuin olisin halunnut, mutta ehdin edes näyttää Modenan tuomiokirkon tornin paketissa. Ja syöttää pari tortellinia. Oli kuulemma kivaa.


Kiitos ja kuulemiin.

8 kommenttia:

Leonoora kirjoitti...

Voi teitä onnellisia siellä ylellisessä lämmössä ja auringossa!
No, tänään täälläkin aurinko häikäisi, ja auton ikkunan läpi lämmitti jo melkein kuten kesällä. Ulkona sentään tuulen pureva viima jarruttu keväthurmiota!

Ripsa kirjoitti...

Sari, mikä ihmeen kirkko tuo on?

Tuo vanha osahan näyttää renessanssikirkolta, mutta miksi ihmeessä siihen on pantu tuo pystypäinen betoninen leivos taakse?

Tiedätkös sen historian?

Ripsa kirjoitti...

Sori, kyllä se tuo etummainen kirkko on vanhempi kuin renessanssin ajalta.

Ihmettelen edelleen kauheasti kaupunginsuunnitteluvirastoa hienossa Modenan kaupungissa!

Sari kirjoitti...

Juu, kirkko on tuhantisen vuotta vanha, romaanisen tyylin kauneimpia edustajia euroopassa.
Eikä tuo pötikkä onneksi ole kuin kangasta; tuomiokirkon torni on restauroitavana, joten se on peitetty Mimmo Paladinon suunnittelemalla "taideteoksella".
Ei täällä nyt ihan NIIN hulluja olla !:)

Ripsa kirjoitti...

Aatteles nyt Sari, esimerkiksi meidän Töölönlahden rantaa Hesassa. Siitä tehtiin arkkitehtikilpailu joka maksoi vaikka mitä, mutta eipä vain yhtään kilpailutulosta ruvettu toteuttamaan. Aluetta nakerretaan toinen toisensa perään omituisemmilla pömpeleillä.

Pahin on minusta Sanomien rakennus: lasikuutio. Kiasma olisi tarvinnut enemmän tilaa ympärilleen, mutta nyt sen edessä jo on monttu, jota ei näytä pystyttävän täyttämään miksikään musiikkisaliksi.

Lahdelle olisi riittänyt mainiosti Sibelius-talo ja Kiasma. Loppu olisi voinut olla kansalaisten puutarhamainen olohuone, eikö.

Mimmo Paladinon nimi on tuttu, mutta en nyt muista mistä. Olen helpottunut. Vaikka ehkä Mimmo Paladino salaisesti toivoi että se jättitorttu tulisi siihen kirkon taakse, siis se on osa sitä kirkkoa, niinkö? Onko se yhtä vanha, siis se korjattavana oleva osa?

Voi sinua onnellista kuljeksimassa historian keskellä!

Katja kirjoitti...

Ei kuulu aiheeseen, mutta voisinko päästä takaisin linkkipalkkiisi?

:)

Ripsa kirjoitti...

Sari!

Mies on reissannut Italiaa pitkin ja poikin, huomattavasti enemmän kuin minä, eikä myöskään älynnyt tuota kangasta.

Arvaas mitä, me oltiin sitä mieltä että italialaiset on justiinsa niin hulluja!

Sari kirjoitti...

Ripsa:

Olen tàysin samaa mieltä kanssasi Hesan keskustan montuista ja kuutioista. Tuntuu olevan niin vaikeaa toteuttaa minkäänlaista kokonaissuunnittelmaa.
Edes huonoa sellaista.
Ja kyllä täällä saapasmaassakin on aikamoisia semnettirikoksia tehty.
Tuota kaunista Modenan tuomiokirkkoakin vastapäätä on pankin tiilihirmu joka pilaa aukion. Onneksi tuomiokirkko hallitsee niin, ettei sitä pankkia lähes huomaa.

Katja:
Olen sensuroinut sinut huomaamatta, anteeksi.
Jotain outoa olinkin huomaavinani...
laitan linkin heti takaisin, en tiedä miten olen sen edes onnistunut kadottamaan.