Käts käts

...siis viikonloppu oli ihan kiva.

Ferraran reissu oli sellainen päähänpisto; Palazzo dei diamanti-siis timanttipalatsissa (josta kuva edellisen postauksen linkissä) olisi ollut Miròn näyttely jota olikin alunperin tarkoitus mennä katsomaan. Mutta. Oli niin kiva ilma ja kaduilla oli kiva kävellä. Ferraran keskusta on Euroopan suurimpia kävelykeskustoja, ja ihan oikeasti autoton. Kyllähän Modenassakin vanha keskusta on periaatteessa autoilta suljettu, mutta kyllä niitä silti riittää. Ferrara oli siis viehättävä, jätski oli hyvää ja ilma ihana.

Luin juuri pitkät tarinat siitä blogista, jossa asiakaspalvelijat valittavat aasiakkaista. Tuli mieleen, että ehkä suomalaisissa kaupoissa ei ole käytössä sitä hienoa lukijasysdeemiä, johon ainakin itse olen jo tottunut. Siis menen kauppaan, saan "bonuskortilla" seinästä lukijan, joka muistuttaa kaukosäädintä. Tuolla lukijalla piippaan tavarat, laitan ne suoraan ostoskassiin ja sitten kassalla vain laite "luetaan"; ei siis tarvitse ladata ja pakata tavaroita moneen kertaan. Tosi helppoa on myös pysyä ostoksia tehdessä kärryillä (heh) siitä, miten paljon mikäkin maksaa. Lukijan voi myös luetuttaa itsepalvelukassalla, mutta melkein nopeammin pääsee ihmiskassalla, varsinkin kun lukijoille on varattu omat kassat.
Joskus tehdään satunnaistarkastus, jossa joutuu laittamaan tavarat hihnalle, mutta itselleni sitä on sattunut aika harvoin.
Aika kätsää siis. Onko tämä systeemi suomalaisissa marketeissa käytössä?


Vuan ei auta. Pittää pisttee murusta rinnan alle. Jossitte huomenissa uuvelleen kirjottas.

Ei kommentteja: