Tuomiopäivä


Yksityiset paheet ja julkiset hyveet

Puhelinäänestyksen tulos: arvioitteko julkisessa ammatissa toimivaa ihmistä myös sen mukaan, miten hän käyttäytyy yksityiselämässään?
86% kyllä

7 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Arvioin minäkin, kuten olen sanonut monesti. Ihminen tekee poliitikoista terävimmät päätelmät ehkä nimenomaan tämän yksityiselämästä saatujen tietojen perusteella.

Kyse onkin siitä, missä määrin suvaitsemme poliitikolle inhimillisen raadollisuuden ja tietenkin ennen kaikkea siitä, miksi tuon teon arvioimme ja mlopuksi siitä, millä tavalla poliitikko käyttäytyy jäädessään kiinni.

Itseni on helpompi antaa anteeksi Kanervalle kuin Vanhaselle. Perusteluna sen, ettö olen päätellyt Kanervan olevan lämmin ja inhimillinen ihminen, Vanhasen hyvin kylmä ja ynseä.

Jack Honest kirjoitti...

Päätelmäsi vain julkisesti tuntemistasi henkilöistä ovat hyvin intiimejä.

Sari kirjoitti...

En arvosta kovinkaan paljon kumpaakaan politiikoista, enkä osaisi heidän tekojaankaan mitenkään arvottaa.

Minusta olisi kummallista, jos erityisesti poliitikkoja ei voisi arvoida tekemistensä perusteella, siis sellaistenkin tekemisten, jotka ovat puhtaasti yksityiselämää. Seksi tai rakkaus ovat tärkeitä alueita ihmiselämässä; niissä mitataankin aika lailla ihmisen eettisyyttä.

Pointti on juuri siinä, millaisista teoista he "jäävät kiinni" ja miten he käyttäytyvät yksityiselämän julkitullessa.

Nyt kuitenkin koko skandaali tuntuu lähinnä naurettavalta mediapeliltä, jonka tarkoituksena tuntuu olevan vieraannuttaa ihmiset yhä enemmän politiikasta ja politiikoista.
Ainakin minä näen asian näin.

Katja kirjoitti...

Minua lähinnä säälittää, kuten se Clintonin reppana joka ajatteli ettei kukaan varmaankaan saa tietää... Jotenkin tuntuisi siltä että korkealla pallilla istuvan täytyisi ensin ajatella sitä korkeaa pallia, eikä sitä miten pallit saisi tyhjiksi :D ja jos ei ajattele niin julkinen anteeksipyyntö kaikilta miehiltä stereotyyppisen kuvan vahvistamisesta!

Politiikko voi erota nolouttaan, jostain syystä julkishallinnollisen vallan väärinkäytökset, lahjusten ottaminen, mafiosojen kanssa kaveeraaminen ja omaan pussiin pelaaminen vain ei nolota lainkaan... sitten voisi tietysti miettiä millainen älämölö siitä syntyisi jos joku naispoliitikko jäisi kiinni seksiskandaalista.

Leonoora kirjoitti...

Toisaalta voin hyvin ymmärtää ko. tekstiviestit ikään kuin tupakka- tai hengähdystaukona, väylänä pois ikävystyttävistä neuvotteluista tai ne ovat kiehtovaa jännitystä tuovia keitaita paljon vaativissa edustustilanteissa, polkuja, pikateitä vapauteen. Tai tietysti siinä on myös itsetunnon kohotuksen kannalta tiettyjä positiivisia latauksia.
(Ähäh, kumpa muut tietäisivät salaisesta puutarhastani, jossa käyskelen.)

No joo, kenties sähköisen median parissa kasvaneelle sukupolvelle on aivan samantekevää, tai jopa itsestään selvää tällaiset seksistiset puuhastelut kännykän kanssa, ja se ikään kuin kuuluu aikaan, tai se on pantu kuulumaan.
Siksi kai niin moni ei asiaa pahemmin kummastele.

Touhutkoot yksityiselämässään kuka mitenkin, mutta kyllä osoittaa naiviutta ja tyhmyyttä jäädä tekosistaan median myllytettäväksi.
Olisi Kanervakin heti alussa myöntänyt ja lyönyt asian leikiksi, jos se oli vain humoristista arjestapakoa ja ajankulua.

Sari kirjoitti...

Luulen, ettà mediaa (varsinkin kansainvàlistà) kiinnostaa làhinnà juuri se, ettà kyseessà on "uudenlainen" seksiskandaali. Tekstiviesti on mediaseksikàs, vaikka onkin viestimenà jo uutuudenviehàtyksensà (ainakin minun mielestàni) menettànyt. Samalla tavalla uutisarvoa olisi lisànnyt se, jos Kanerva olisi kàynyt kuumia keskusteluja mesessà!

Leonoora kirjoitti...

Valta, seksi ja media nykyinen pyhä kolminaisuutemme. :D
Mutta että sielläkin heijastettiin ihan keskustelujen taustakuviksi...! (?)