OLEN ULKOMAALAINEN
“Gli extracomunitari sono un costo, non una risorsa”
Roberto Castelli, oikeusministeri
"EU:n ulkopuolelta tulevat ovat taloudellinen rasite, eivät resurssi"
Nämäkin ULKOMAALAISET soittavat kunnon ihmisten pihoilla jatsia sen sijaan että palaisivat sinne mistä ovat tulleet.

Italiassa on liikaa ULKOMAALAISIA.
Siksi on oikein, että Lampedusaa ympäröivällä merialueella ei saa pelastaa haaksirikkoisia riskeeraamatta sakkoja, koska merihädässä voi olla ULKOMAALAISIA.
Työntekijän ei tarvitse saada kolmea euroa enempää raskaasta tehdas- maatalous- tai hoitotyöstä, koska se on ULKOMAALAINEN.
Jos LAITON ULKOMAALAINEN haluaa olla laillinen, pitää sen mennä takaisin kotimaahansa hakemaan oleskelulupa, vaikka olisi asunut Italiassa jo vuosikausia ja tehnyt koko ajan töitä. Koska Italian hallitus päättää, kuka ULKOMAALAISISTA voi tulla tänne ja kuka ei.
Jos jossain kaupunginosassa ULKOMAALAISET ovat enemmistönä, on se vaarallista, vaikkei varsinaisia järjestyshäiriöitä olisikaan. Asuntojen hinnat nimittäin laskevat. Ja joskus ULKOMAALAISET likaavat. Ja ovat erivärisiä. Ja tekevät haisevaa ruokaa aamusta iltaan. Ja puhuvat outoja kieliä. Ja niiden naiset ovat kotona hoitamassa lapsia. Ja ULKOMAALAISIA on vaan liikaa.

"Halusimme käsiä tekemään työtä, tulikin ihmisiä".
(en muista kuka)


(Katsoin eilen "Anno Zero"-ajankohtaisohjelmaa, jossa tuore ministeri sanoi selkeästi, että ME päätämme kuka tänne tulee, ei nämä ULKOMAALAISET. Unohdin kysyä lupaa, kun tänne tulin. Mutta minähän tulenkin Euroopasta...)

10 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ja sitten nämä ULKOMAALAISET sikiävät kuin kaniinit. Italiassa on ongelma, kun syntyvyys pitäisi saada kääntymään noususuuntaan, paitsi ei NIIDEN.

Sari kirjoitti...

Joo, ne vie kaikki päiväkotipaikatkin.
Ja kouluissa niitä pitää opettaa, vaikkei niiden vanhemmat osaa kunnolla italiaa.

Stazzy kirjoitti...

Meillä on selkeästikin ollut ajatukset samoilla linjoilla tässä parin päivän aikana.

Omaan kirjoitukseeni meinasin myös kirjoittaa, etten nyt oikein tiedä, olenko tervetullut maahan vai en. Toisaalta koulutan itseäni täällä, olen valkoinen, nainen ja eurooppalainen... toisaalta en tiedä mihin maahan tälläkin koulutuksella päädyn.
Enhän sentään ole neurokirurgi. Sellainen olisi varmaankin oikeasti haluttu ulkomaalainen.

jossu kirjoitti...

Minäkin satuin katsomaan eilen kyseisen ohjelman ja kyllähän se ajatuksia herätti näin ulkomaalaisena (vaikkakin eurooppalaisena) Italiassa. Matkustan lähes joka päivä töihin noin 40 km bussilla. Eilen bussi oli täynnä kiinalaisia ja afrikkalaisia + minä. Lisäksi bussissa oli yksi italialainen, joka pälyili halveksivasti ympärilleen (minut mukaanlukien). Tänä aamuna olin bussissa afrikkalaisten kanssa ja tullessa kiinalaisten. Italia on todellakin täynnä ulkomaalaisia.. On helppo ajatella kuten tämä italialainen, sillä kyllä minuakin on alkanut pikku hiljaa ärsyttämään se, että minä maksan joka kerta matkani, kun taas lähes kukaan näistä kanssamatkustaja-afrikkalaisista ei. Bussikuskit eivät viitsi joka kerta haastaa riitaa, joten antavat olla ja kuljettavat ilmaiseksi. Kerran bussikuski erehtyi kysymään oliko eräällä marokkolaisella lippua, ja tämä alkoi kiroilemaan ja uhkailemaan ja kyselemään kotiosoitetta ja nimeä koska kosto elää. Tämän marokkolaisen mielestä häneltä ei saa kysyä lippua bussiin noustessa. Se on syrjintää. (Bussiin noustessa on aina joko näytettävä kuukausilippu tai leimattva lippu). Että tällaista Padovassa työmatkaliikenteessä..

Katja kirjoitti...

Ollan taas katsottu samoja telkkariohjelmia, onneksi sain lapset naulattua Muumien ääreen hetkeksi että pääsin kirjoittamaan. Sanottavaa piisaisi.

Ripsa kirjoitti...

Suomessa ulkomaalaisten mollaaminen ei ole poliittisesti korrektia. Siis julkisesti.

Yksityisesti kyllä. Ja ilmeisen suotavaakin. Asun monikulttuurisessa korttelissa ja olen huomannut että moni ex-Jugoslavian pakolainen katsoo karsaasti sekä kiinalaisia että afrikkalaisia.

Sitten kun ilmoitan että olen minäkin ulkomaalaisen kanssa naimisissa vaikka sattumalta olenkin suomalainen, niin perääntyvät että eihän hän nyt sitä tarkoittanut.

Puoliso kun on valkoihoinen eli kaukaasialainen, kuten hänen kotimaassaan sanotaan.

Sari kirjoitti...

Jokainen meistä on suvaitsematon huonostikäyttäytyviä ihmisiä kohtaan, jopa ne, jotka itse käyttäytyvät huonosti.
Ongelma on mielestäni siinä, että kun kohtaa muualta tulleita "laumoina", näitä itselle vieraaseen kulttuuriin kuuluvia kohtelee helposti massoina. Heistä muodostaa mielikuvia esim. Jossun kuvaamissa tilanteissa ja on vaikea muistaa, että kyseessä on yksilöitä, ihmisiä.

Mitä kauempana itsestä toinen on ihonväriltään ja käyttäytymiseltään, sitä helpommin hänet tyypittää ryhmän jäseneksi.
Luulen että ulkomaalaisvihassa tai suvaitsemattomuudessa on lähinnä tästä kyse.

Kun marokkolainen myy huumeita on hän marokkolainen huumediileri. Kun italialainen myy huumeita on hän huumediileri.
Ellei sitten asu muualla kuin Italiassa.

Ihmisten puheistä heijastuu minusta jotain paljon skinien edesottamuksia pelottavampaa. Ulkomaalaisiin, niihin vääränlaisiin, sijoitetaan kaikki yhteiskunnan kääntöpuolet: rikollisuus, turvattomuus, taloudelliset vaikeudet, sosiaalisten palveluiden toimimattomuus jne. Se on oikeasti pelottava ajatusmalli. Kaikki tilanteet, joissa joku ulkomaalianen käyttäytyy huonosti (tällaisia tilanteita on helppo etsimättä löytää) käyvät todisteeksi siitä, että muualta tulleet ovat haitaksi "oikeille" kansalaisille.

Olisikohan pitänyt tehdä tästä postaus, eikä ylipitkä kommentti...
no menköön.
Kuten Katja sanoi, olisi paljon sanottavaa.

Ripsa kirjoitti...

Niin, siis ihmiset rakastavat yleistämistä. Kaikki afrikkalaiset nuoret miehet yrittävät päästä naimisiin suomalaisten blondien kanssa. Tätä tyyppiä.

Suomi ei ole kovin suuressa määrin ulkomaalaisten kansoittama, joten uskon että omituiseen käytökseen ja vaikka kännisten uhoon liittyy osittain myös uteliaisuutta. Että miten vieras reagoi.

Sinä Sari tunnet nuoria paljon. Mitäs luulet, ovatko tulevat sukupolvet valmiimmin kiinni monimuotoisessa maailmassa?

Sari kirjoitti...

Jos kouluissa siirtolaisten lapset alkavat olla aika näkyvä vähemmistö, on sillä pakostakin merkitystä:
nuorille on normaalia, että ihmiset puhuvat eri kieliä ja tulevat eri kulttuureista. Riippuu sitten kodin ja koulun kulttuurista miten tähän erilaisuuten suhtaudutaan.
Nuorissa on luultavasti (siis tämä on ihan oma optimistinen toiveeni), siis nuorissa on luultavasti vähemmän suvaitsemattomuutta. Mutta myös nuorille tyypillistä mustavalkoista raivoa, jota jotkut ryhmät käyttävät hyväksi. Joten vaikea sanoa.
Valitettavasti minulla on sellainen näppituntuma, että joissakin kouluissa suvaitsemattomuus erilaisuutta kohtaan on pikemminkin sääntö kuin poikkaus. Eikä suvaitsemattomuuden kohteen tarvitse olla kovinkaan erilainen, pienetkin erot riittävät.

Toisaalta kaupungilla näkee koululaisia, jotka seurustelevat sulassa sovussa varsin värikkäissä ryhmissä. Nuoret kai heijastavat koko yhteiskunnan asenteita.

ritviecav kirjoitti...

Avioitumalla italialaisen kanssa on helpompi tulla Italiaan. Mutta jos tulet EU:n ulkopuolelta, ei se ole aina niin yksinkertaista. Täällä eikä Suomessakaan.

Tyttäreni avioliittoa afrikkalaisen miehen kanssa epäiltiin lumeliitoksi, ja mies joutui poistumaan maasta. Se oli suuri suru.

Myöhemmin mies pääsi takaisin Suomeen, mutta odotusaika oli ankeaa. Ja muuta työtä afrikkalaisen on vaikea saada kuin siivoushommia. Vävyni käy siivoamassa parissakin paikassa pääkaupunkiseudulla jatkuvasti.

Lähtee aamulla kukonlaulun aikaan liikkeelle, käy välillä kotona, ja lähtee toiseen työpaikkaan. Ja palaa sieltä yömyöhällä. Kunnolla ei koskaan saa nukuttua yötään kumpikaan heistä.

Kyllä tuo Pohjoisen Liiton uho on aika karmeaa. Ja puheet suoranaista rasismia. Mutta tosiasia on, että näitä EU:n ulkopuolista työvoimaa tarvitaan. Ja väestön vanhetessa vielä nykyistäkin paljon enemmän. Sitä paitsi tälläkin hetkellä tiettyjä töitä tekemään ei saa enää italialaisia.

En usko, että tämäkään hallitus lähettäisi edustajiaan kaikkiin noihin maihin valitsemaan siellä tänne tulijoita.

Uskon, että Pohjoisen Liiton poliitikot uhoavat kannattajiensa
takia, mutta eivät kaikki heidän hankkeensa menisi läpi tässäkään parlamentissa. Ja että tuo Federaatio-suunnitelma voi vielä kaataa B:n hallituksen. Onhan se aika "rasistinen" hanke sekin etelä-italialaisia kohtaan.

Tästä olisi paljonkin sanottavaa, mutta toiste lisää.