Suomi

Tässä istun ma nyt isän läppärillä aamusurfilla.
Aurinkoinen sää suosii suomimatkailuamme. Vasta eilen selvittiin Hämeestä tänne Pohjois-Karjalaan, ja tullessamme toimme etelän kelit.
Eilen tosiaankin kuljimme Vihreän kullan kulttuuritietä ja kultturellisti pällistelimme Retretissä taidetta, söimme lihalörtsyä Punkaharjulla sekä kiipesimme Kerimäen kirkon torniin. Illan tullen tapasimme nuorimmaisen siskon Arvinsalmen lossilla onkikalasta, se ikäänkuin huipensi maakuntamatkamme ahvenen nimiin.
Kävin juuri kasvimaalla tutkailemassa, miten vuosia sitten istuttamani mäkimeirami elikkäs oregano on levittäytynyt. Hyvin.
Viljapelto on juuri aloittanut kellastumisensa ikkunan takana, salmen vesi on korkealla. Tiskialtaassa odottaa kanttarellit puhdistamista.
Ihan lomaa on.

5 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Tervetuloa vaan Suomen kamaralle. Mistä löytäisinkin kanttarelleja. En viitsisi mennä metsään, kun puutarha houkutteelee niin kamalasti. Ja pihaviltillä makoilu kahvimukin ja iltasella punaviinilasin kanssa. Hyvä, että toitte säät ennen kuin lomani loppuu!

Olisikin ihme ellei oregano levittäytyisi. Revin sitä taanoin kukkapenkistäni kaksi kottikärryllistä.

Mukavaa lomaa sinulle!

Raffaele Pulejo kirjoitti...

Bravo origano :)

Katja kirjoitti...

Suomesta ei pääse pois muuten kuin Helsingin kautta, ellei sitten aja suoraan Vantaalle lentokentälle. Odottelen yhteydnottoasi, ja hyvää lomaa :)

Maurelita kirjoitti...

Hyvää lomaa sinnekin ! =)

Lohdullista että kirjoitat kanttarellin kahdella t:llä ; onkohan se joku ulkosuomalaisten muinaisjäännös kun torilla ja lehdissä se on yhdellä - minusta aivan rikollisen tuntuista !

Sari kirjoitti...

Sanni: meillä on kanttarellit ihan mökin takana, ei tarvitse kuin ennen ruoanlaittoa käydä noukkimassa! (tähän mennessä on ollut sitäpaitsi muita noukkijoitakin, joten ei edes sitä ei ole tarvinnut itse tehdä..)
Jotain muutakin yrttiä on sinne kasvimaalle levinnyt, mutta oregano on tervetullein. Sitä taidan ihan sentimentaalisesti viedä kotiin Italiaankin!

Katja:
Juu, saattaapi olla, että torstaina lähdetään suoraan Lahdesta Vantaan lentokentälle ja Helsinki jää tällä kertaa väliin.
Ei ehdi vaikka mieli tekisi Stadiakin moikata.

Maurelita:
Kantarelli ei istu savolaisen suuhun! :)