Kiva että olet olemassa, Suomen itsenäisyys

Hyvänä aikomuksenani oli osallistua valokuvatorstain haasteeseen, jossa kuvat kertovat suomalaisten itsenäisyyspäivän vietosta. Olisihan se ollut sopivaa räpsätä kuva suomalaisesta itsenäisyydestä italianmaalla. Mutta en viitsinyt. Koska en viettänyt itsenäisyyspäivää mitenkään erityisen näyttävästi, enkä todellakaan tiennyt mitä järkeä olisi ollut postata kuva sohvalla lokoilusta.

Katsoin noin kuutisen minuuttia linnan kättelyä ja se riitti. Lähinnä minua kiinnosti Haloskan haastattelu, joka olikin ihan kiinnostava juhlapuheiden tapaisesta ympäripyöreydestä riippumatta.
Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet ovat minulle aika vieraita. Juhlaparaatia olen kerran Joensuussa ollut kuvaamassa. Muistan, miten selkäpiitä karmi tankkien rivit ja lumituiskussa marssivat punanenäiset sotilasasut. Paraatit ovat pelottavia.

Koska maanantaina on pyhä, on tämä pitkä viikonloppu. Jos sää sallii ja luoja suo, paistan huomenna joulupiirakat. Kirjoitan sen tähän blogiin ihan siksi, että kun kerran olen julkisesti luvannut, on vaikeampi laistaa. Olisi viisastakin aloittaa paistaminen ajoissa. Joulua ei nimittäin ilman piirakoita synny, enkä tiedä milloin on mahdollisuus uhrata päivä niiden väsäämiseen.
(Ei niiden tekeminen nyt päivää vaadi, mutt melkein)

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Tänään oli kylässä nuori opiskelijaystäväni, ja pudistelin päätäni hänelle, että mitä ihmettä itsenäisyys enää merkitsee.

Kun tuntuu että elettäisiin liittovaltiossa, vaikka se ei senniminen olekaan.

Eikä vaikuta siltä että venäläiset olisivat minkäänlainen uhka ruotsalaisista puhumattakaan.

Päädyin siis julistukseen että itsenäisyys on suomen kieli. Ellei nyt Berlusconi rupea vaatimaan että kaikkien pitää osata italiaa...

Sari kirjoitti...

Jotenkin se, ettà itsenàisyys liittyy niin vahvasti sotilaalliseen "itsenàisyyteen" on minulle hieman vastenmielinen ajatus. Ei niin, ettà vàheksyisin Suomen asemaa, tai sotien lopputulosta, vaan juuri siksi, ettà nykytilanteessa Suomen itsenàisyys on kuulumista yhteisòòn.
(Ja siksi, ettà olen pasifisti, ja soisin sotateollisuuden muuttuvan tarpeettomaksi.)

Kieli ja mieli, sità ei voi viedà vàkisin!