Ihmeellinen luonto

Aika iso ötökkä
Calliptamus italicus

Tämä hyypiö odotti tänä aamuna ikkunassa, kun aukaisin rullaverhot. Ulkopuolella. Oli raukka luultavasti hakenut lämpöä, kun ulkona on pakkasen puolella ja kaikki kuurassa.
Nyt se asustelee kenkälaatikossa, kunnes keksimme mitä sille pitäisi tehdä. Onko tuollaiset ötökät talvihorroksessa? Kuolevatko ne yleensä talven alussa? Mitä ne syövät?

Nyt se vaivihkaa tutkailee karkaamismahdollisuuksiaan.

Pari kuvaa myös kuvablogissa.

1 kommentti:

Taviokuurna kirjoitti...

Komea kaveri!

Suomessa ötököille on valikoitunut jokin tietty lepomuoto, eli esimerkiksi muna tai aikuinen talvehtii. Jos teilläpäin on samoin (eli sukupolvet eivät ole limittäisiä), tämä olisi talvehtiva aikuinen, jonka kai kuuluisi olla kylmänhorroksessa. Toisaalta jos ei ole kylmä ja ruokaa on, se on ehkä sopeutunut olemaan aktiivinen läpi talven, ja nyt lumen tultua onkin yhtäkkiä pulassa - mistä ruokaa ja lämpöä? Ehkä se tuli hakemaan niitä teiltä :)

Heinäsirkat syövät käsittääkseni kaikki kasveja. Jos tietäisin, että tuon kuuluisi palata takaisin horrokseen, en suosittelisi ruokkimaan ettei ruokamössö jäädy myöhemmin suoleen tms. Jos taas horrostaminen ei kuulu talvitapoihin siellä päin, voisi yrittää tarjoilla vaikka salaattia ja vettä?