Kunnon talvi

Sorsalauma leivän toivossa

Lunta.


Liikennettä lähikadulla


Pohjois-Italian lumitilannetta kuvataan taas kaaokseksi.
Minunkin piti palata töihin, mutta tunnit on peruttu. Siis onhan tuota lunta aika lailla, ja lisää tulee koko ajan, joten en kyllä yhtään harmittele kotiin jäämistä.

Kävin äsken ihmettelemässä lumitilannetta parvekkeella (ulos en vielä ole tänään päässyt) ja Maijakin kävi nuuhkimassa lunta juuri sen verran, että ehdin ottaa kuvan. Kiva kun on ihan oikea talvi, vaikka lämmitys tuleekin maksamaan maltaita. Venäläiset tuntuu pihtavan kaasua, toivottavasti ei just meidän metaaniputket mene kiinni; on nimittäin aamuisin aika vilu kun on yön lämmitys pois. (Ekologiasta ei tingitä) Joten ei taitaisi tareta kovin hyvin ilman metaania.
Edit.
Kävin kaupassa ja kävelyllä puistossa, siksi uusi, parempi kuvitus.
Kuvablogissakin pari.

6 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Hesarissa olikin että teillä päin Eurooppaa on kovat talviolot ja paljon vaikeuksia. Yritä nyt suomalaisena esittää että et muka palele yhtään :)

Et maininnut ulkolämpötilaa. Meillä -14 kun kävin kävelyllä.

Maurelita kirjoitti...

Teilläkin ?! Jee... Meillä myös kaasulämmitys ja joulukuusikin on jo pilkottu takkapuiksi kuivumaan, toiv ei tule pulaa.

=)

Sari kirjoitti...

No ei tuolla ulkona ole kylmä, plussan puolella.

On siis kylmempi sisällä kuin ulkona, tavallaan.
(Sisällä pidetään lämpötila jossain viidentoista ja kahdeksantoista välillä)

Mutta tiet on tosi liukkaat. Saa nähdä mikä on tilanne huomenna.

Ripsa kirjoitti...

Eikö ole nastoja kengissä, fillarissa tai autossa?

Luoteis-Amerikassa on ollut kolmen viikon kova talvi, eikä siellä vuoristoissa selviä ilman ajoketjuja autojen renkaissa ja niidenkin kanssa voi olla mahdotonta.

Nyt alkavat rinteet vyöryä alas, siis muta, sateet ovat tulleet.

Meillä on siinä -10 ulkona, sisällä +18, ei termostaattia.

Girasole kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta Modenaan! Lumiselta näyttää. Joka talvi jaksan hetken aikaan miettiä tätä ikuista ongelmaa lämmityksen kanssa. Sitten vain tilaan pakosta kaasuauton pihaan ja toivon, että Venäjä ja Ukraina pysyvät sovussa (tai saavat kinansa sovittua) ja haaveilen että aurinkoenergian hyväksikäyttö olisi lähitulevaisuudessa edullisempaa ja vähemmän monimutkaista. ;) Kuitenkin talon lämmityskulut Italian muutaman talvikuukauden ajan ovat hulppeammat kuin lämmittäisi samankokoista taloa Suomen Lapissa. Siltikin puhutaan aivan eri ulko- (ja sisä)lämpötiloista.

Sari kirjoitti...

Meille kaasu tulee putkia pitkin. On vähän vaikea hillitä sen kulutusta muuten kuin pitämällä sisälämpötila ja lämpimän veden kulutus kitsaana ihan väkisin; muuten helposti löträisi, kun kaasun tulo ei koskaan ehdy.

Aurinkopaneelit ne paras ratkaisu taitaisi olla.