Kevät!

Tänä vuonna talvi on juurtunut näille maille kummallisen pitkään. Yleensä näihin aikoihin on kevät jo pitkällä, mutta nyt ollaan junnattu viileässä, Sisiliaankin vasta tämän viikon alussa luvattiin lumisateita.

Nyt jo pari päivää on ollut aurinkoista ja tänään tuntui vihdoinkin siltä, että on kevät! Aamulla naapuri kaiveli pihamaata ja istutti kukkia, toinen pesi autoaan ja kissat lokoilivat auringossa. Iltapäivällä kävin ostamassa matkalaukun keskustasta ja linnunmaitoa oli ilma, linnunmaitoa. Nyt akkunan takana visertää linnut; vihellyksiä ja viserryksiä joiden sävelestä ei voi erehtyä!

Matkalaukkuostos oli tarpeen, kun lähden ensimmäistä kertaa elämässäni viikonloppumatkalle Suomeen, ja tarvitaan halpislentoyhtiön mittojen mukainen käsimatkatavara. Myyjä oli tuttu setä, jonka myyntipuheiden ansiosta olen jo ostanut hänen kioskistaan mm. kaksi reppua, sateenvarjon ja nyt matkalaukun. Ostamani laukku on kuulemma kestänyt tyttärellään ainakin viisikymmentä reissua: uhkasin tulla kyllä takaisin, jos laukku ei täytä lupauksia!

Ennen matkalle lähtöä on jos jonkinlaista projektia vielä, joten aionpa melkein pakata jo kaiken valmiiksi tässä viikonlopun aikana. Päivät menee vauhdilla, enkä halua mitään viimehetken nyrkkipyykkejä, kun juuri se ainoa mieleinen paita löytyy 12 tuntia ennen lähtöä likapyykistä.

Mutta mikäs on pyykätessä ja pakatessa kun aurinko helottaa ja lintuset laulaa ja kotomaan hanget odottaa ihan muutaman päivän päässä...

3 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Tervetuloa vaan tänne kotimaan hangille! Lumi on puhtaan valkoista, latuja on joka puolella ja aurinko häikäisee silmiä - aurinkolaseja tarvitaan. Kevättalvi on parhaimmillaan, ja maanantaina on luvassa vielä lisää lunta.

Täällä on pitkästä aikaa uusi luistelu- ja hiihtobuumi, luistimet ja sukset menevät kauppiaiden mukaan kuin kuumille kiville, ja hiihtäjiä näkyy jopa pelloilla täällä pikkukaupungissa. Hieno talvi pitkästä aikaa!

Katja kirjoitti...

Joo, meilläkin pitkästä aikaa pyykit ihan kuivui, vein ja hain Huhtipojan tarhasta jalkapelillä ja ikkunatuuletin oikein perusteellisesti yhdeksästä kolmeentoista. Ulkona onkin varmaan päivällä lämpimämpää kuin sisällä.

Sari kirjoitti...

Iines: Kiitos! Hankien hohtoa on kiva saada varastoon!

Katja: Kohta tietysti on jo kamala helle...(pessimistin onnea)