Kreivi Vlad Tepes


Tuossa dracula-magneetissa lukee "To be used only for blood". Teksti ja magneetin muoto viittaavat siihen, että magneetti on kai myös korkki.


Tämä viikon päivät sulivat yhdeksi möykyksi, taistelin jetlagia vastaan (kyllä tunninkin aikaero voi aiheuttaa aivan kauhean jetlagin!) kunnes perjantaina piti antaa periksi ja kärsiä duhaa. Olin opettanut koko päivän ja kömmin vaivoin kotiin, jossa Rafin kaverit kuuntelivat huilumusiikkia (toisen kaverin konserttitaltiointia) ja höpisivät jotain. Keitin pastaa ja lätkäsin siihen tomaattia, kun sisään käveli myös anoppi naapurinsa/bingokaverinsa kanssa.
Ainahan siinä käy niin, että mitä heikommassa kunnossa olet (ja mitä sotkuisempi on huusholli) sitä enemmän väkeä lappaa kyläilemään. Kerroin sekavasti suomen reissustani anopille ja tämän romanialaiselle kaverille, ja katsoin jotain vauvakuvia, joiden takia rouva oli meille tullut. Ei sähköposti toiminut, tai jotain. Ensimmäinen lapsenlapsi? En oikein muista, menin hetikohta lepäämään kun päätä pakotti ja kuume kohosi.
Kaipa ne vieraat siitä sitten lähtivät jonnekin, ainakaan heistä ei näkynyt jälkeäkään kun heräsin muutaman tunnin kuluttua.

Anopin kaverin romanialaisuus on merkittävä yksityiskohta siksi, että hän on sanoinkuvaamattomien ruokalajien ja kummallisten matkamuistoesineiden ehtymätön lähde. Eräänä jouluna jääkaapissamme asusti aika pitkään vaaleanpunainen majoneesikeko, joka oli eräänlainen rosollin ja italiansalaatin risteytys. Ja jääkaappiamme koristava dracula-magneetti on tietenkin häneltä peräisin. Kuten myös tyttären saama vuorisuolamötikästä veistetty tuhkakuppi. Jos epäilee tupakan olevan liian hidas sydän-ja verisuonisairauden aiheuttaja, voi tupakoinnin lomassa nuoleskella tuhkista ja varmistaa, että suonet kovettuu rivakammin.

Jaa jaa, aurinko paistaa, marketat kukkii ja minä duhisen kotona laiminlyötyjen hommien parissa. Kuten anoppi sanoi, mitäs menin pohjoisnavalle.

4 kommenttia:

Petja Jäppinen kirjoitti...

Romania pomppii sieltä täältä.
Toissaynä vaimo näki unta että oltiin Romaniassa ilman kenkiä.
Eilen kaveri vaimo kertoi lähtevänä Romaniaan työmatkalle.
Tänään vaimon sisko puhui Bukarestista, mun piti puhua Budapestistä.

Katja kirjoitti...

Vlad Tepes on tuttu hemmo, ja meidän romanialainen kokkiystävämme on myös sanoinkuvaamattomien ruokalajien lähde, paitsi etteivät ne jouda jääkaappiin asumaan, sen verran nopeaa on hävikki ja menekki :)

Romania saattaa olla nouseva trendi, onhan se kivaa kun meidätkin on luvattu viedä draculaturisteiksi sitten kun ravinteli on saatu siihen malliin että sen voi jättää palkollisten hoidettavaksi. Siihen saattaa mennä kyllä vuosia.

Leonoora kirjoitti...

Sari

Pikaista paranemista! Aaah, siellä on kevät jo pitkällä, ja meillä täällä korkeat nietokset edelleen.

Jonkin verran päiväsaikaan lumi muuttuu loskaiseksi, eli sulamista tapahtuu, mutta edelleen aurinkoiset päivät ovat harvinaisia.

Sari kirjoitti...

Romania on in!

Leonoora: kiitos, parannuttu on. Vain vapaalla ollaan kipeità, ja sitten kun tyòviikko alkaa, nuha on poissa. Ettà nàin.