Eilen ukkosti hieman. Kuvasin pitkästä aikaa jotain, pilviä ikkunasta.
Olen ollut ehkä stressaantunut, ja siksi erityisen epäluovassa tilassa. Töissä on jatkuvasti jotain muutoksia. Sen lisäksi, että kaksi opettajaa jää yhtä aikaa äitiyslomalle, asiakasvastaavamme sai paremman homman ja lähtee pois. Tämä tarkoittaa minun elämässäni sitä, että uusia naamoja ilmestyy, osaa joudun opettamaan talon tavoille, osaa joudun opettamaan tavoille. (Eräs uutuus on aika hurja luonteeltaan).
Minusta on pikkuhiljaa tulossa, ensi kertaa elämässä, muutosvastarintalainen. Olisi kiva välillä vaan keskittyä olennaiseen ja vaikka pidänkin uusien opettajien kouluttamisesta, tekisi mieleni kehittää itseänikin, ei vain muita. Olen hieman kateellinen nuorelle kolleegalleni, joka lähtee kuukaudeksi kurssittamaan itseään. Vaikka ainahan sitä jotain oppii...pitää ajatella positiivisesti. Just. Italiaksi sanotaan: chiudere baracca e burattini; vapaasti suomennettuna "jättää käsinuket"; just nyt nuhaisena tekisi mieli jättää käsinuket ja lähteä korpeen ihmisten ulottumattomiin. Ei kyselisi kuusitiainen kopiokoneen käyttöohjeita eikä kiinnostaisi oravanpoikia englannin kielioppi.

Mutta tietysti tämä on vain nuhaisen ja pilvisen perjantai-illan pohdiskelua. Poikakin täytti 18, joten on tässä oikeus olla haikeana. Tässä taannoin vahvistui sekin, että olen sairas. Crohnin tauti vaivaa sisuskaluja nyt ihan virallisesti. Olisin ilmankin pärjännyt, vaikkei sairaus nyt mikään niin kauhea ole. Mitä nyt välillä suolta joudutaan pätkimään kun oikein ilkeäksi äityy.

Nuha tuli maanantaina. Olin koko päivän ulkosalla ja satoi ja oli kylmä. Sitten tuli taas vähän lämpimämpi ja taas pilvisempi ja noin poispäin. Oikeastaan vaihteleva sää on ihan mukavaa...vaihtelua.
Mutta on tässä jotain kivaakin tiedossa: jätskiä! Onko mitään parempaa kuin kulhollinen jätskiä?


Kuu tuli esiin pilvien takaa varsin dramaattisesti.

6 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Ystävyyspalkinnon taas sain Italiasta, ja jaan sen eteenpäin suomalaisille "Italiakavereille" :) Käyhän katsomassa jos ehdit.

armanda kirjoitti...

ciao so che sei amica di Rita
, vedo che abiti a Modena , quasi vicino un abbraccio

ciao army

Sari kirjoitti...

Rita, ti ringrazio.

Army, piacere di conoscere un "quasi vicino di casa" ! :)

paula kirjoitti...

Hei!
Ei crohnikkoa tarvitse leikellä, jos ei satu suoli ihan tukkoon menemään! Jokin sitä suolta tulehduttaa ja ne asiat kannattaa itse selvittää. Oletko käyttänyt jotain lääkettä, missä on natriumlauryylisulfaattia? Englannin kielellä se on sodiumlaurylsulfat ja se rikkoo sokuja ainakin laboratoriossa... Ihan ekana ne kaikki sellaiset pois - pitäs lukea tuoteselosteessa apuaineiden kohdalla.

Sari kirjoitti...

Tottakai se että suoleni tukkeutui (tai siis ensinnäkin tulehtui) voi johtua monista syistä. Leikkauksen jälkeisissä tutkimuksissa suolen pätkää katseltuaan olivat sitä mieltä, että crohnin tauti vaikuttaa kuulemma parhaalta selitykseltä. Itsekin voin nyt yhdistää vuosikausia silloin tällöin ilmaantuneet ja sitten taas kaikonneet oireet aika hyvin crohnin taudinkuvaan.

En syö mitään lääkkeitä toistaiseksi, syyskuussa katsotaan sisätautilääkärin kanssa mitä tehdään. Kai jonkinlaista yylläpitoa pitää joskus pitää, ettei tulehdus uusisi.(Ainakaan en mielelläni palaisi leikeltäväksi!)

Siskollani todettiin crohnin tauti parikymmentä vuotta sitten, mutta itselläni taudin kulku ilmeisesti oli toisenlainen. Lääkäri epäili, että olen "hoitanut" itseäni ruokavaliolla, joten akuutiksi tilanne puhkesi vasta nyt, vaikka olen ollut sairas kai jo pitkään.

paula kirjoitti...

Kiinnostais kovasti kuulla sun ruokavaliosta. Mulla ei ole mitään lääkityksiä, mutta en voi kuvitellakaan syöväni samoja sapuskoja, mitä moni muu. Mutta crohnikon elimistö ei siedä toksiineita... Luulenpa, että sellaista myrkytöntä lääkettä ei olekaan, mutta rasvaa täytyy saada, että esim luonnollinen B12-vitamiini imeytyy elimistäöön kuten muutkin tasvaliukoiset vitamiinit. Teollisia pillereitä elimistö ei siesä ollenkaan ja siitähän se ongelma alkaa - anemia tulee kovin helposti, jos ei syö tarpeeksi proteiinia ja rautatableteista on moni crohnikko saanut pahan akuutin. E407 aiheuttaa tulehdusta - sitä tosin sallitaan jopa luomutuotteissa. Tiesitkö siitä karrageenista?