Work in progress

Piti tässä ihan kesken siivouksen polkata, kun löytyi luonnon ihme.
Se ei ole yllä oleva parveke, joka on tällä hetkellä tuossa tilassa. Vaan tämä:
Cd-ötökän pesä. Jos joku tietää kuka tuollaisen rakentaa, kertokoon!

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Gli Sfecidi (Sphecidae Latreille, 1802) sono una famiglia di vespe solitarie, note anche con il nome di "vespe vasaie".

Wikipediasta.

Katja kirjoitti...

Voi olla myös Sceliphron spirifex, hassun näköinen tyyppi joka roikottaa pitkiä mustakeltaisia jalkojaan lentäessään.

Minä pelkään noita ihan kaikkia, jos vaikka pistävät.

Ripsa kirjoitti...

Ei kai sentäs amppari?

Kaameata. Täällä on niin kuuma että kaikki ikkunat ja ovet retkottavat auki, viimeksi nyt tarvitsen ampiaispesän romppuaseman kylkeen!

Täytyy kyllä sanoa että ovat vähentyneet. Paradoksaalisesti olen aiheesta huolissani, koska ei mettiäisiäkään ole näkynyt. Ja juuri luki Hesarissa että satojatuhansia mehiläisiä on vastikään kuollut. Epäillään loista.

Mutta voi syy olla myös radio- ym. aalloissa joka panee mötiääsen unohtamaan reitin kotiin. Jostain luin että ennustus olisi että neljä vuotta on ihmisellä elinaikaa jos pölyttäjät kuolevat.

Sari kirjoitti...

Katja: että vaasi-ampiainen? siltä tuo pesä todella näyttää. Oiskohan tuon vaasi-ampiaisen ruokailutapoja myös kinkun leikkely? Muistan nimittäin, kuinka kerran ampiainen lensi keittiön ikkunasta sisään, leikkasi kinkkusiivusta säännöllisen, pyöreän kiekon ja lensi se leuoissaan pois. Kukaan ei uskonut, vaikka omin silmin näin. Kinkun pientä reikääkään eivät uskoneet.Ripsa:Tuo mehiläisten joukkotuho kyllä huolestuttaa minuakin. Pohjoisamerikkalaiset kuskaavat jo mehiläisiä miljoonittain rekoissa mehiläisettömille seuduille. Että siihen vielä joudutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sari, olen itse todistanut sitä että ampiainen lensi leiriaamiaisellemme Linnasaaren kansallispuistossa, leikkasi kinkusta palasen ja lensi pois. Luulimme ensin, että amppari on nekrofiili (siltä se alun perin ehodottomasti näytti vaikka olinkin tietoinen siitä, etteivät ampiaiset parittele samalla tavalla kuin monet muut), mutta ei se sitten sitä (luojan kiitos) ollutkaan....terv. anu