Nykyinen läppäripiste. Pöytälevyn saa käännettyä sopivasti alaspäin, jotta kirjoitusasento on hyvä. Yksi sana: IKEA.
Aika ergonominen, vai mitä Katja?

Oli viikolla tarkoitus kirjoitella kaikesta kivasta, mitä viimeaikoina on tapahtunut, mutta töissä ei pahus vie ehdi istahtaa kuin hetkeksi koneen ääreen ja jo on kohta joku oppilas häiriköimässä. Kone kun on samassa laboratoriossa oppilaiden kanssa.

Nyt kun vihdoin löydän kotona aikaa ja halua kirjoitella, katson samalla ajankohtaisohjelmaa, jossa puhutaan nuoren miehen kuolemasta. On vaikea höpistä keveästi, kun joku on kuollut epäilyttävissä olosuhteissa vankilassa. Tämä ei ole valitettavasti ensimmäinen eikä luultavasti viimeinenkään kerta, kun rangaistuslaitos saapasmaassa esiintyy varsin ikävässä valossa. Jo yksinkertaistenkin laillisten oikeuksiensa ajaminen on vaikeaa italialaisen oikeuslaitoksen ollessa yksi maailman hitaimmista. Saatikka sitten, että joissakin vankiloissa ja rangaistuslaitoksissa saa pelätä henkensä edestä. Ahtaissa, ylikansoitetuissa tiloissa tapahtuu sekä itsemurhia että kummallisia kuolemia. Eikä syyllisiä ole aina toiset vangit. Mutta tästä synkeästä aiheesta niihin höpinöihin.

Viime viikonloppuna vietin aikaa syyslomaa viettäneen siskontyttären kanssa, ja kävimme kävelyllä keskustassa.
Otimme kilpaa kuvia ja shoppailimme (rajoitetusti). En löytänyt etsimääni: linssinsuojukselle ei löydy edes erikoiskaupoista nirunarua, jonka avulla sen saisi objektiiviin roikkumaan. Ei valmisteta enää?

Tässä nyt kuitenkin muutama otos Modenan värejä.

Pastellinvärisiä taloja Rua Pioppalla.

Punaista pastaa ja pastakoneita ja polkupyöriä.
Heilautin kuvaa vinoon, ja ainakin yksi istuja jo menetti tasapainonsa.
Tuomiokirkon reunakiviä.


Kone lopetti pyykkien pesemisen. Nyt hommiin, hop!

P.S. auto on viimeaikoina esittänyt koko lailla täydellisen repertuaarin mekaanisia ongelmia. Keskiviikkona lämmitys pimahti: alkoi tulla höyryä joka reiästä niin, että autossa oli kuin turkkilaisessa saunassa. Näkyvyys hieman kärsi... Nyt sekin ongelma on korjattu. hah. Uusi auto taitaisi olla hyvä idea.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pesee meidän läppäripisteen ergonomiassa kuusi-nolla.

Osta Yaris, suosittelen :) Ja osta uusi, mikäli saat vanhasta jotain tapporahaa...

Sari kirjoitti...

Olenkin ajanut viimeaikoina firman Yariksella. Ihan mukiinmenevà, hieman on olo kuin pààsiàismunan sisàllà, kuten kaikissa uusissa pikku-autoissa.

Kun olis rikas. Ostaisin het'huomenna vaikka òkyaudin! :)

Leonoora kirjoitti...

Tervehdys

Luulin jo, että läppärisi teki tenän heti alkuunsa kun sivullesi ei ilmestynyt uusia postauksia.

Siellä sentään on vielä melo kesäiset olot. Täällä oli aamulla kahdeksan miinus-astetta jo. Yöllä lie ollut vielä enemmän.

Ripsa kirjoitti...

Ne on niin upeita nuo teidänkin kaupungin värit. Olet varmaan käynyt siellä muuallakin.

Minä en väsynyt katsomasta junan ikkunasta kuin jok'ikisen kukkulan toisella puolen oli aivan erivärinen kaupunki taas.

Ja sitten Firenzen ja Grassinan punakatot ja Sienan raaka ja poltettu siena!

Olen miettinyt että täällä ei varmaan muuta omaa taida olla kuin punamulta. Tai sitten sinistyvä hirsi. Tosin miltei kaikkialla läsnäolevan luonnon värit ehkä korvaavat vaihtelevan maan värin.