Pandeeminen tietotulva


Arvaa mikä, kuka tai mikä planeetta. Enterprise kutsuu!

Luulen että tämä parin viikon takainen varjokuvaus vei viimeiset vastustuskyvyn rippeet ja flunssa pääsi riehumaan näissä(kin) sisuksissa.

Kun aloitin tämän postauksen viikko sitten, olin vielä terve. Tai siis suhteellisen terve. Sittemmin iski flunssa, en ole ihan sataprosenttisen varma, että kyseessä on juuri H1N1, siis A tai sikavirus. Mutta oireet ovat olleet ihan sikamaisen tavalliset.

On kiinnostavaa seurata, miten tätä pandemiaa kohdellaan tiedotusvälineissä. Vielä jaksetaan laskea kuolleita uutisissa, vaikka jos tilastoihin on uskomista (sic!) tulee se olemaan kauhistuttavan ja turruttavan loppumaton homma. (Kausiflunssaan kuoli Italiassa viime vuonna n. 8000 ihmistä)
Rokotuksen haitallisuudesta tai tarpeellisuudesta ollaan montaa mieltä, vuorotellen pelätään, ettei kaikkia rokoteta ja sitten taas kerrotaan varmana tietona lääketehtaiden testaavan rokotetta kansalaisilla, vaikka sen tehokkuudesta ei ole takeita. Päin vastoin, rokote kuulemma voi aiheuttaa tavallista voimakkaampia reaktioita.

Mihin tässä enää uskoo?
Siihen, että flunssa on rasittava tauti terveelle, hengenvaarallinen sairaalle. Onneksi olen kai tarpeeksi terve jottei tarvitse pelätä henkensä edestä, vaikka räkätauti alkaa jo todenteolla rasittaa. Rokote nyt kuitenkin on minun osaltani turha, kuten olisi ollut ennen tätä flunssaakin.

Ainakin on ollut aikaa katsoa telkkaria. Mihinkään muuhun ei ole oikein kyennyt.
Eikä vieläkään ole ytyä kirjoittaa tämän enempää.

3 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Luin eilen lehdestä että suurin osa suomalaisia tulee säästymään sikaflunssalta. Toivon hartaasti kuuluvani niihin jotka säästyvät. Vaikea tietää mikä on oikea asiantila kun kirjoitetaan niin eri tavoin eri lehdissä. Suorastaan yllätyin tuosta tilastosta kun on niin peloteltu kuukausikaupalla.

Joko sinulla alkaa olla flunssa selätettynä?

Kiitos siitä kuvanjulkaisulupavinkistä. On tullut selväksi nyt koulumaailmassa ollessani että kotoa pitää saada allekirjoitettu lupalappu jos kuvia pistetään nettiin. Parin oppilaan pitäisi tuoda lappu allekirjoitettuna jotta saataisiin Punaisen ristin sivuille kuva läksykerhosta. Toinen oli unohtanut koko jutun ja toinen unohti tuoda sen lapun. Katsotaan taas ensi perjantaina :D

Sari kirjoitti...

Flunssa on toivottavasti selätetty!

Tänä aamuna ajankohtaisohjelmassa jo kysyttiin, miksi ihmiset eivät uskalla ottaa rokotusta; niin sekavaa ja osittain vastakkaistakin infoa on ihmiset saaneet. Virallinen kanta on, että vain riskiryhmät on rokotettava, mikä tuntuu järkeenkäyvältä. Tämän flunssan kai tekee erilaiseksi vain sen suuri ja laaja tarttuvuus.

Leonoora kirjoitti...

Sari

Sama täällä.
Podin pariviikkoa kunnolla, mutta jotenkin tuntuu ettei tämä olo ole vieläkään palautunut normaaliksi.
Missään en ole tutkimuksissa tai rokotuksissa käynyt.
Eilen palasin takaisin kotiin pyöräillessäni kohti keskustaa, sillä aloin palella hirveästi, ja voimat hupeni johonkin.

Uskoa ja toivoa sinne sinulle!