Bidello no cry

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Eilen piti vääntäytyä pitkältä tuntuneen viikon päätteeksi vielä töihin, mutta onneksi se tarkoitti myös sitä, että näin yhtä äitiyslomalaista vauvansa kanssa ja kuukausia sitten viimeksi näkemääni ex-työkaveria, molemmat pistäytyivät moikkaamassa. Harmi etten ehtinyt enempää jutella kun piti opettaakin, mutta oli kiva nähdä kumpaakin pitkästä aikaa. Ja vauva oli oikea perusvauva, hymyilevän suloinen, pullea ja söpö, oikea laskiaispulla.

Illalla menimme istumaan iltaa pieneen kuppilaan, jossa tuttava soitti cover-biisejä uusilla sanoituksilla. Nyt tiedän että Lou Reedillä oli lehmä sivuvaunussa (vacca in the sidecar), muu-mu-muu, ja Bob Marley oli oikeasti apulialainen bidello. Bidello on italialaisen koulusysteemin kulmakiviä: siivoustakissa liehuva yleismiesjantunen, joka siivouksen lisäksi huolehtii vaikkapa yllättävästä vatsakivusta kärsivästä koululaisesta, opastaa vierailijoita ja tietää kaiken sekä opiskelijoista että opettajista.

Eilen oli muuten hieno sää; tämä on ollut talvimaisin talvi sitten naismuistiin. Lunta on tullut ja se on ajoittain jopa pysynyt maassa. Perjantaina uhattiin taas lumipyryllä, mutta se kääntyi lopulta vesisateeksi. Vain kukkulat sai sokerihuurteen, joka näytti kivalta aamun auringossa.
Ensiviikolla luvataan lämpenevää, jo taitaisi olla aikakin. Vaikka paikallisesti onkin siis erityisen kylmä talvi, aamun säämies näytti maailmankartalta kuinka globaalisti keskilämpötilat ovat yli normaalin erityisesti pohjoisessa. Mikä ei tiedä hyvää jääkarhuparoille.

Lopuksi pari vinkkiä: olen viimeaikoina kuunnellut BBC:n radiosta British Museumin näyttelyyn liittyvää sarjaa A History of the World In 100 Objects (sivulla linkkiradio-ohjelmiin)ja katsellut esineitä museon sivulla, suosittelen. Toinen must on Peter Gabrielin uusin, Scratch MyBack. Cover-biisejä muuten, ehkä hiukkasen hienostuneempia kuin eilisen artistimme. Suosittelen, jos pitää surumielisestä, akustisesta musiikista ja Peterin äänestä. Tämä tykkää kovasti.

Rakastavaisten päivän kunniaksi:


The Book of Love


The book of love is long and boring
No one can lift the damn thing
It's full of charts and facts and figures,
and instructions for dancing
But I
I love it when you read to me
And you
You can read me anything
The book of love has music in it
In fact that's where music comes from
Some of it's just transcendental
Some of it's just really dumb
But I
I love it when you sing to me
And you
You can sing me anything
The book of love is long and boring
And written very long ago
It's full of flowers and heart-shaped boxes
And things we're all too young to know
But I
I love it when you give me things
And you
You ought to give me wedding rings
And I
I love it when you give me things
And you
You ought to give me wedding rings
You ought to give me wedding rings

Magnetic Fields; Cover version by Peter Gabriel : Scratch My Back

Ei kommentteja: