Eilen illalla kävin Castellaranossa, joka on parikymmentä kilsaa etelään Modenan apenniinien kukkuloilla. Piti räpsäistä uudenuutukaisella kännykällä kuva lumikasoista, jotka tosin vielä tänäänkin koristavat tienreunoja melkein yhtä korkeina.

Kuulin että viimeksi sata vuotta sitten on tullut näin paljon lunta näin myöhään keväällä.

Ja melkein yhtä kauan on siitä kun vaihdoin kännykkää, joten oli aikakin.

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Vai sata vuotta vanha edellinen kännykkä.

Oliko sulla sellainen malli, jota se venäläinen näyttelijä piti sarjassa Salaiset kansiot (X-files)? Mulla on.

Sillä voi lähettää tekstiviestejä ja puhua. Siinä on superiso akku ja se on ollut meillä varmaan nyt ainakin 13 vuotta ellei ylikin.

En osaa oikein suhtautua siihen että kännykällä otetaan kuvia. Ja että niillä voi kuunnella jotain musiikkia (ei aavistustakaan mitä ja mitä sellaisen lataaminen olisi, ainakin varmaan maksaisi hirveästi!). Tai sitten niissä voi olla taskulamppu. Ja sitten niillä voi lähettää sähköpostia ja käyttää internet-selainta (ja taas maksaa tolkuttomasti).

Mutta toisaalta myönnän että meillä ei ole ensimmäistäkään keittiön monitoimilaitetta, ellei siksi lasketa vatkainta. Se on DDR:läinen ja valmistettu joskus 1980-luvun alkupuolella. Ostettu Kauppa-Erkin kaupasta, josta on myös peräisin hurjasti kukkivat kolmikerroksinen joulukaktus.

Ei minusta vielä ole tullut koneidensärkijä-killan jäsentä, mutta harkitsen asiaa vakavasti. Autostakin on luovuttu. Viisi vuotta sitten, vai onko siitä jo kuusi. En kaipaa yhtään juuri tuommoista auton kinoksista kaivamista tms. sählinkiä.

Sari kirjoitti...

No ei ehkä ihan sama malli, mutta kuitenkin aika trendikkään retro se entinen oli.

Totesin kännykän nettiselainta kokeiltuani, että ehkäpä kuitenkin jaksan odottaa ihan perinteisen pc:n ääreen pääsyä. Mikään ei voi olla niin kiireellistä että sitä pitää sihrustaa mininäytöltä.

Tuon valokuvan laadusta voi päätellä, ettei minullekaan kännykän kamera-ominaisuus ole kovin tärkeä.
Ihan hupaisa lisä.

On tuossa uudessa kapulassa yksi huono puoli: siinä ei ole suomenkielistä sanakirjaa tekstiviestejä varten. Saisikohan sen ladattua?
Tai sitten pitää vain näpytellä hurjasti, kun ei voi käyttää automaattisia sanoja.

Ripsa kirjoitti...

Eihän tuo kuva ole ollenkaan huono, ainakaan minun silmiini, ja sitä paitsi sinulla on selvästi kuvasilmää.

Poijalla on leluja, totesin kun kävin siellä pari viikkoa sitten hoitamassa lapsia. Sillä on esimerkiksi iPod, josta voi lukea uutisia, katsoa valokuvia ja kuunnella musiikkia. Kysyin miten se lataa niitä, se katsoi minua sekunnin pari ja kertoi että sä et halua tietää.

Mutta kuulemma Macin kautta, jota nyt koko perhe jo käyttää. Niin kuin mekin.

Täytyy uskoa että sillä on hyvä näkö. En minä iPodilla mitään näkisi. Sen lisäksi sillä on puhelin jolla näkee ja tekee samat asiat. Käsittämätöntä.